Cévní chirurgie zůstává

24. 4. 2010 8:50
přidejte názor
Autor: Redakce
Osud cévní chirurgie v Dačicích nebyl dlouho znám, nyní to vypadá, že se snad blýská na lepší časy. Po společnosti PP Hospitals vede nyní oddělení společnost Dentimed, která se snaží o obnovu smluv se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou a ostatními pojišťovnami.


„O zájmu této společnosti víme. Krajským úřadem bylo vyhlášeno výběrové řízení na provozování odbornosti cévní chirurgie v Dačicích, a do jeho skončení nemůžeme vydat žádné závazné stanovisko,“ informoval specialista marketingu a komunikace pobočky Všeobecné zdravotní pojišťovny v Českých Budějovicích Viktor Lavička. Společnost Dentimed funguje ve zdravotnictví od roku 1993, zabývá se celorepublikovým velkoobchodním prodejem zdravotnických výrobků a materiálu a provozuje také lékárnu. Společnost má sídlo v Náchodě a v Litomyšli. „Akciová společnost Nemocnice Dačice je nájemcem a majitelem nemocnice je Jihočeský kraj. Naše společnost je v Dačicích v podnájmu. Převzali jsme provoz chirurgického oddělení a jednu ambulanci. Zatím fungujeme v omezené míře, nechtěli jsme provoz přerušit. V této době se snažíme obnovit smlouvy se všemi zdravotními pojišťovnami. V květnu už budeme vědět více,“ informoval ředitel společnost DentimedJiří Poláček.

Společnost je podle jeho slov přihlášena do výběrového řízení na provozování cévní chirurgie.
Na ambulantní péči uděluje registraci krajský úřad a na lůžkovou Ministerstvo zdravotnictví, tam už je společnost podle ředitele však také přihlášena. Na rozhodnutí o výběrovém řízení má krajský úřad lhůtu 30 dnů, dále pak vše závisí na zdravotní pojišťovně. Pokud se společnosti podaří nasmlouvat péči, chtěla by služby dále rozšiřovat.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?