ČPZP pozve k preventivní prohlídce 170 tisíc pojištěnců

22. 1. 2014 7:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Od počátku letošního ledna začaly zdravotní pojišťovny posílat lidem pozvánky na preventivní screeningová vyšetření v rámci rozsáhlého projektu, který uskutečňuje ministerstvo zdravotnictví s podporou Evropské unie. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) pozve k preventivní prohlídce celkem 170 tisíc svých pojištěnců, žen i mužů, z celé republiky. Prohlídka je plně hrazena ze zdravotního pojištění a pro pozvané klienty je tedy bezplatná. Informovala o tom mluvčí ČPZP Elenka Mazurová.


„Dopis s pozvánkou mohou primárně očekávat pojištěnci, kteří déle než čtyři roky neabsolvovali preventivní prohlídky a současně u nich neevidujeme provedené vyšetření prevence rakoviny tlustého střeva, u žen dále prsu a děložního čípku,“ upřesnila zdravotní ředitelka ČPZP Renata Knorová.

Zvací dopisy se k vybraným klientům ČPZP dostanou postupně podle data, respektive měsíce narození. „Dopisy budou odesílány každý měsíc. V lednu odesíláme přibližně 30 tisíc dopisů. V následné vlně bude obesláno dalších 30 tisíc klientů. Tyto dopisy budou odeslány v polovině února. Pozvánky na vyšetření budeme v těchto objemech rozesílat až do června 2014,“ upřesnil ředitel marketingu ČPZP Ondřej Malý. S dopisem by měli oslovení klienti navštívit praktického lékaře, ženy také gynekologa. Pokud pojištěnec není u praktického lékaře registrován, ČPZP mu ho pomůže najít. Ženě pomůže i v případě, pokud v současné době nemá gynekologa.

Zdravotní pojišťovna rovněž upozorňuje klienty, u kterých došlo v poslední době ke změně adresy a doposud tuto změnu nenahlásili ČPZP, aby tak učinili v co nejkratší době. „Tuto změnu je možno nahlásit on­line prostřednictvím elektronické komunikace, na lince Infocentra 810 800 000 či návštěvou pobočky,“ dodala mluvčí Elenka Mazurová.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?