ČSSD mluví o zdravotnickém pokrytectví ODS vůči voličům

4. 6. 2010 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Po několika dnech klidu oprášili sociální demokraté vůči svým soupeřům konfrontační tón. ČSSD teď mluví o pokryteckém přístupu občanských demokratů k voličům. Vadí jim, že ODS před volbami označovala za svého zdravotnického experta poslance Borise Šťastného, po volbách však "vytáhla" senátora Tomáše Julínka, který pro ČSSD symbolizuje poplatky ve zdravotnictví.


ČSSD vadí, že se bývalý ministr zdravotnictví Tomáš Julínek stal členem týmu, který vyjednává o koaliční smlouvě v oblasti zdravotnictví.

„Pro sociální demokracii je to velmi varovný moment, stejně jako to, že pan Julínek nyní po volbách otevřeně hovoří o své ambici být ministrem zdravotnictví. Pro nás je pan Julínek symbolem toho nejhoršího, co se v českém zdravotnictví odehrálo,“ uvedl místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka na dnešní tiskové konferenci.

Za nejhorší Julínkovy aktivity označil Sobotka „zavedení ponižujících poplatků ve zdravotnictví, snahu o privatizaci zdravotních pojišťoven nebo snahu o přeměnu fakultních nemocnic na akciové společnosti“.

„Ukazuje to, do jaké míry byla politika ODS před volbami pokrytecká. Pan Julínek byl před volbami uklizen, neukazoval se, nemluvil o zdravotnictví a za zdravotnického experta byl vydáván pan Šťastný. Jakmile je po volbách, mouřenín odchází, pan Šťastný odchází a opět se na scénu vrací pan Julínek. Myslím si, že to ze strany ODS není poctivý přístup k voličům,“ řekl Sobotka.

Julínek je v čele tříčlenného týmu ODS, který doplňuje ještě Marek Šnajdr a Milan Cabrnoch. Do této trojice se však nedostal poslanec Boris Šťastný, který byl před volbami místopředsedou zdravotního výboru Poslanecké sněmovny.

A nese to těžce. „Jako jeden z autorů zdravotnického programu ODS jsem byl rozhodnutím o mé neúčasti ve vyjednávací trojici zdravotních expertů překvapen a nerozumím mu,“ řekl poslanec deníku Právo.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?