Další moravskoslezské nemocnice vyhlásily zákaz návštěv

13. 1. 2017 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Další nemocnice v Moravskoslezském kraji kvůli vysokému výskytu akutních respiračních onemocnění omezují návštěvy.


Zákaz platí nově v nemocnici v Třinci na Frýdecko-Místecku nebo v Bílovecké nemocnici na Novojičínsku, už od středy jsou pro návštěvy uzavřena všechna lůžková oddělení nemocnice v Novém Jičíně. Informovaly mluvčí nemocnic.

Nemocnice v Třinci nejprve návštěvy zakázala jen na některých odděleních, dnes odpoledne ale vedení nemocnice rozhodlo, že se zákaz od pátku rozšíří na všechna lůžková oddělení, uvedla mluvčí Nemocnice Třinec Jolana Filipová.

Bílovecká nemocnice podle mluvčí Magdy Otáhalové na doporučení hygieniků rovněž zakázala návštěvy na všech odděleních. „Výjimky jsou možné po dohodě s ošetřujícím lékařem. Zároveň žádáme, aby také návštěvníci ambulancí omezili pohyb v areálu nemocnice až do doby, než budou návštěvy opět povoleny,“ uvedla mluvčí.

Podle mluvčí novojičínské nemocnice Radky Miloševské jde o preventivní opatření, které bude odvoláno neprodleně po zlepšení epidemiologické situace.

Kvůli zvýšené nemocnosti od minulého týdne omezila či zakázala návštěvy řada dalších zdravotnických zařízení, například nemocnice v Českém Těšíně na Karvinsku, městská nemocnice v Bohumíně na Karvinsku, nemocnice Podlesí v Třinci na Frýdecko-Místecku, nemocnice ve Frýdku-Místku a Městská nemocnice Ostrava.

Kraj patří k regionům s nejvyšší nemocností v Česku, na 100.000 obyvatel připadalo v minulém týdnu 1694 nemocných.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?