Diag Human chce dohodu o zrušení mlčenlivosti, Součková to vítá

29. 4. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Diag Human, jíž stát musel vyplatit 326 milionů korun za poškození dobrého jména, navrhla ministerstvu zdravotnictví dohodu, která by obě strany zbavila mlčenlivosti o této kauze...


PRAHA -

„Vítám to, protože by to vedlo k rychlejšímu uvolnění informací,“ řekla ministryně zdravotnictví Marie Součková, která o zbavení mlčenlivosti požádala soud.

Ministryně ale poznamenala, že je nyní v Brně. Neměla proto ještě možnost se seznámit s návrhem dohody, který na její úřad podle mluvčího Diag Human Daniela Častvaje dnes doručil právní zástupce společnosti. Cestou do Prahy na večerní zasedání vlády se prý v úřadě ještě zastaví.

„Uvidím, zda něco na ministerstvu je nebo není. Tato společnost někdy více říká, než činí,“ dodala.

Aby stáhla žalobu, v níž Součková požaduje zrušení článku 4 Smlouvy o společném postupu ve sporu o náhradu škody, musela by navrhovaná dohoda vést k anulování zmíněného článku. Pokud tomu tak není, pak prý Součková žalobu stáhnout nehodlá.


Stát zaplatil 327 miliónů za urážku firmy
Kauza Diag: Součková odvolala náměstkyni
Stát se v tichosti vyrovnal se společností Diag Human

Diag Human považuje podle Častvaje žalobu za nedůvodnou i proto, že už 17. dubna společnost doručila ministerstvu dopis, obsahující návrh na společné zveřejnění informací o podstatě rozhodčího řízení.

Ministryně připustila, že od společnosti Diag Human dostala dopis, v němž její zástupci navrhovali společné prohlášení v této věci. Takový postup by ale podle ní nebyl potřebným právním aktem, který by jí umožnil o případu informovat.

Podotkla také, že dopis měl navíc datum 24. dubna, zatímco ona podala žalobu již

23. dubna.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?