Dnes budou v Praze vyhlášeny vítězky ankety Sestra roku 2014

17. 3. 2015 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Na dnešním galavečeru v Hudebním divadle Karlín budou oceněny nejlepší ze zhruba 100.000 sester pracujících v českém zdravotnictví. Za celoživotní dílo v ošetřovatelství převezme cenu Dana Pilátová z pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.


Odborná porota vybere vítězky ankety Sestra roku 2014 v kategoriích Sestra v přímé ošetřovatelské péči a Sestra v managementu a vzdělávání. Ze sedmi finalistek si jedna odnese titul Sestra mého srdce, získá ho díky úspěchu v internetovém hlasování veřejnosti.

Večer má být poděkováním sestrám za jejich práci. Programem, v němž zazpívají zpěváci Václav Noid Bárta a Kamila Nývltová, bude provázet Daniela Šinkorová.

Ocenění Sestra roku se koná letos popatnácté. Soutěž vyhlašuje prostřednictvím časopisu Zdravotnictví a medicína vydavatelství Mladá fronta. Záštitu nad soutěží tradičně má Dagmar Havlová za nadaci Dagmar a Václava Havlových Vize 97. Mezi patrony jsou ministerstva zdravotnictví a práce a například také pražský magistrát. Odborným garantem soutěže je Česká asociace sester.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?