Dnes jednání s Pharmosem

1. 3. 2006 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministr zdravotnictví David Rath by se dnes v podvečer měl sejít se zástupci firmy Pharmos a jednat s nimi o dodávkách léků do nemocnic. Firma Pharmos v úterý podala trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli možnému úplatkářství na ministerstvu zdravotnictví při uzavírání smluv na dodávku léků...


„Budu apelovat, aby Pharmos léky dodával v rámci platných smluv,“ řekl ministr. Dodal, že chce od nich vědět, kdo z pracovníků ministerstva se měl dopustit korupce.

„V trestním oznámení definuji osoby. Ale je otázka na policii, aby zjistila, jestli to je skutečně ta konkrétní osoba nebo je to jen prostředník,“ řekl ČTK předseda představenstva společnosti Pharmos Roman Kejzlar.

Rath dodal, že bude řešit problémy zdravotnictví i s ODS, míní-li to vážně. Reagoval tak na inzerát v tisku, který zadala ODS. Vyzývá v něm „všechny demokratické parlamentní strany k věcnému řešení krize zdravotnictví ještě před volbami.“

„Určitě, pokud by to ODS myslela vážně a není to jenom její trik,“ řekl o pozvání Rath. „Čekal bych pozvání dopisem. Copak Topolánek nezná adresu ministerstva zdravotnictví? Jestli ne, tak ať se podívá třeba do Zlatých stránek,“ uvedl ironicky.

Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?