Domažlická nemocnice slíbené miliony dostane

5. 2. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
"Svůj návrh jsem projednával s ministrem zdravotnictví Fišerem a místopředsedou vlády Špidlou, kteří s ním souhlasili a doporučili ho. Neměl jsem zájem...


Domažlice - Na výstavbu nové nemocnice může vítěz výběrového řízení v letošním roce počítat s částkou o deset milionů korun menší, než se očekávalo. Původně měl stát pro tento rok uvolnit sto milionů korun.

„Bohužel poslanec Svoboda prosadil přesun deseti milionů na akci v jiném regionu,“ řekl poslanec Jiří Bílý, autor pozměňovacího návrhu. V něm se jednalo o přesunu 6,8 milionu korun na rekonstrukci jídelny a kuchyně ústavu pro mentálně postižené v Bystřici u Nýrska. Ten parlamentem neprošel.

„Kuchyně je od roku 1982 v havarijním stavu. Ale domažlická nemocnice by o peníze nepřišla. Příští rok by se dotace o tuto sumu zase navýšila. Na její výstavbu se stále počítá s osmi sty miliony korun. Svůj návrh jsem projednával s ministrem zdravotnictví Fišerem a místopředsedou vlády Špidlou, kteří s ním souhlasili a doporučili ho. Neměl jsem zájem částku určenou pro nemocnici zkracovat. Tlačil jsem ji dolů, aby se výstavba vůbec dostala do rozpočtu a začalo se konečně stavět,“ dodal Bílý. Stát letos uvolní pouze 90,3 milionů korun. Na tom má zřejmě zásluhu zejména rok minulý, kdy se nepodařilo proinvestovat zhruba deset milionů z celkově vyčleněných 57 milionů.

„Peníze jsme vloni obdrželi příliš pozdě. Místo v březnu byly k dispozici až v srpnu. Projekt byl vinou zpožděné dotace pozastaven a celou částku se nepodařilo proinvestovat,“ tvrdí přednosta okresního úřadu Pavel Faschingbauer.

„Peněz, které jsme nakonec vrátili, bylo víc. Ale letos máme příslib, že je dostaneme zpátky,“ řekla ředitelka domažlické nemocnice Alena Výrutová.

VÁCLAV TAUER, Domažlický deník, 5.2.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?