Duel lékařů: Žaloudík vyzve Julínka

21. 10. 2010 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Druhé kolo senátních voleb v obvodu Brno venkov nabídne pikantní souboj lékařů. Chirurg a významný onkolog Jan Žaloudík (ČSSD) se pokusí politicky uspat anesteziologa a současného senátora Tomáše Julínka (ODS).


„Mám za sebou poločas, voliči mi dali právo nastoupit i do toho druhého. Všem, kteří mě podpořili, bych chtěl poděkovat, asi nebyli spokojeni s prací současného senátora Julínka. Ve druhém kole bude záležet na tom, zda si lidé přejí politickou rovnováhu a možnosti diskutovat reformy,“ uvědomuje si Žaloudík.

Zatímco Žaloudíka by mohli do senátu pomoci dostat voliči, kteří v prvním kole dali svůj hlas Adamovi, Julínek podle svých slov počítá s podporou TOP 09, Věcí veřejných a lidovců.

„Reforma zdravotnictví je naplánovaná tak, aby sloužila nemocným a starým lidem. Obhajuji svůj mandát i proto, že jsem ještě svou práci nedokončil,“ řekl Právu Julínek.

Vorlíček podpoří Julínka

Nejenom Žaloudíka, ale i další soc.dem. kandidáty na senátorský post Josefe Regece, Zdeňka Škromacha a Václava Božka, podpořil ve středu i jihomoravský hejtman Michal Hašek.

„Premiér Nečas přichází se strašením místo řešení. Kandidáti do druhého kola nejsou žádní rabiáti, všichni to jsou lidé, kteří přinášejí slušnost, poctivost, rozum a cit,“ prohlásil Hašek v reakci na vystoupení premiéra Petra Nečase, který varoval, že v případě ovládnutí senátu ČSSD se komora změní v destruktivní složku.

Stanislava Juránka (KDUČSL) podpoří ve druhém kole senátních voleb jeho rival z prvního kola Jiří Vorlíček (TOP 09).

Kdo bude nakonec senátorem, rozhodnou voliči už v pátek a v sobotu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?