Exkluzivně: nemocnici nově povede zkušený chirurg Horák

20. 4. 2010 8:35
přidejte názor
Autor: Redakce
Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi bude mít od dnešního dne nového ředitele. Podle exkluzivních informací Boleslavského deníku by měl být jmenován v deset hodin dopoledne.


Jak zjistil Boleslavský deník, měl by se novým ředitelem mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice stát docent Ladislav Horák. Zdravotnické zařízení ale tuto informaci odmítlo potvrdit.

„K tomu se zatím nebudeme vyjadřovat,“ uvedla mluvčí nemocnice Kamila Hamáčková. Zprávu tak nevyvrátila, ani nepotvrdila.Ladislav Horák by v čele nemocnice vystřídal Jaroslavu Zemanovou, která byla řízením ústavu pověřena letos v únoru poté, co ve funkci nahradila ředitele Josefa Langra.

Ten v zimě rezignoval z osobních důvodů. Zemanová před tím působila jako náměstkyně ředitele pro ekonomiku a personalistiku. Rozsáhlý zdravotnický komplex v Mladé Boleslavi by měl od dnešního dopoledne vést Ladislav Horák. Do ředitelské funkce má být jmenován v deset hodin.

Docent Horák pochází z Mladoboleslavska, konkrétně z Kosmonos, a má za sebou mnohaletou praxi špičkového chirurga. Působil například v týmu proslulého profesora Pavla Pafka, který zachránil život exprezidentu Václavu Havlovi.

Proslýchá se, že nový ředitel se chce plně věnovat personálu a komunikaci se zaměstnanci. Zejména bude usilovat o další zkvalitnění péče o pacienty v mladoboleslavské nemocnici.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?