Fakultní nemocnice v Brně hlásí 11letý rekord v počtu porodů

23. 12. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Rekordní počet porodů za uplynulých 11 let zaznamenala Fakultní nemocnice Brno, která má v jihomoravské metropoli dvě porodní pracoviště. V úterý se v porodnici jako 5290. dítě narodila Kamile Lengálové dcera Michaela...


BRNO -

Přednosta gynekologicko-porodnické kliniky Fakultní nemocnice Brno Pavel Ventruba řekl, že za celý letošní rok odhaduje nárůst porodů proti loňsku asi o pět až šest procent.

Ventruba uvedl, že fakultní nemocnice pozoruje zvyšování počtu porodů asi pět let. Příčin je podle něj několik. Část růstu připisuje například tomu, že do Brna se stahovala řada nastávající matek z okolí a ubývalo tak porodů v menších

nemocnicích v regionu.

Už loni ale podle něj zastavil v kraji propad porodnosti. Na pracovištích brněnské fakultní nemocnice se denně narodí řádově 15 dětí, do konce roku by se tedy mohl rekord ještě zvětšit, poznamenal Ventruba.

Do září provedli jihomoravští lékaři 8348 porodů, což bylo o 3,2 procenta více než ve stejném období minulého roku.

Vít Unzeitig, který má porodní péči v kraji na starost, již dříve uvedl, že bude-li tento trend pokračovat, vrátí se porodnost o sedm let zpátky, kdy se v regionu rodilo přes 11 tisíc dětí ročně.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?