Fišer: Jediným ředitelem motolské nemocnice je Miroslav Ludvík

22. 6. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministr Fišer včera jasně řekl, že jediným ředitelem Fakultní nemocnice Motol je její nynější ředitel Miloslav Ludvík, kterého do funkce jmenoval 2. května 2000 a na svém rozhodnutí nehodlá nic měnit. Uvedl, že je připraven se senátorce čtyřkoalice omluvit, pokud se prokáže, že rozvázání pracovního poměru nebylo formálně v pořádku. "Bylo by mou povinností...


Motolské nemocnici podle předsedy sněmovního zdravotního výboru Zdeňka Škromacha (ČSSD) nehrozí, že by mohla mít v příštích dnech dva ředitele. „Až bude rozsudek soudu pravomocný a pokud podle něj skutečně nebude odvolání Heleny Rögnerové z funkce ředitelky Motola platné, ministr Bohumil Fišer ji prostě odvolá,“ prohlásil. “ Já nabízím své služby, myslím, že jsem nemocnici vedla dobře,“ reagovala Rögnerová, která chce nemocnici nadále řídit. Přiznává, že právo odvolávat ředitele fakultní nemocnice bez důvodu ministrovi náleží. „Pokud se k tomu takto postaví, mně nezbyde, než to akceptovat,“ dodala.

Ministr Fišer včera jasně řekl, že jediným ředitelem Fakultní nemocnice Motol je její nynější ředitel Miloslav Ludvík, kterého do funkce jmenoval 2. května 2000 a na svém rozhodnutí nehodlá nic měnit. Uvedl, že je připraven se senátorce čtyřkoalice omluvit, pokud se prokáže, že rozvázání pracovního poměru nebylo formálně v pořádku. „Bylo by mou povinností se za chyby, které se staly v době, kdy jsem nebyl ministrem, inženýrce Rögnerové omluvit, setkat se s ní a nabídnout satisfakci,“ řekl.

Podle Rögnerové odvolací soud svým rozhodnutím nedává možnost jiného výkladu. „Jednoznačně konstatoval, že jsem nikdy nebyla právoplatně odvolána. Poslední věta předsedkyně Senátu byla, že zůstávám i nadále ve funkci ředitelky,“ trvá na svém. Podle některých právníků šlo zřejmě o názor soudu vyřčený nad jádro sporu a ten není pro nemocnici zcela závazný. Ludvík rovněž tvrdí, že rozsudek pražského městského soudu hovoří jen o neplatnosti výpovědi, tedy o rozvázání pracovního poměru. „Nic jiného nezbyde, než počkat na písemné vyjádření soudu,“ míní Rögnerová.

(ika), Hospodářské noviny, 22.6.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?