FN Plzeň zahajuje velkou rekonstrukci chirurgické ambulance

12. 2. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
S dočasně stísněnějšími náhradními prostorami musejí počítat pacienti, kteří v příštích měsících zamíří na chirurgickou ambulanci v lochotínském areálu Fakultní nemocnice Plzeň. Nemocnice v pátek zahájí čtyřměsíční rekonstrukci ambulantního traktu chirurgie u vchodu B za 20,7 milionu korun.


Po jejím skončení čeká pacienty i zdravotníky větší komfort a kratší čekací doby na ošetření, řekl ČTK přednosta chirurgické kliniky Vladislav Třeška.

Po dobu rekonstrukce budou pacienti ošetřeni v provizorním ambulantním prostoru u Centrálního příjmu ve vchodu C. Provoz bude stále čtyřiadvacetihodinový.

Dosavadní prostory pro rostoucí počty ambulantních pacientů nestačí. Loni zdravotníci v chirurgické ambulanci provedli 41.318 ošetření, což bylo o 1173 zákroků více než v roce 2014. Rozsáhlá rekonstrukce zcela změní dispozice celého traktu ve vchodu B. Díky úpravám budou sloužit dva lékaři současně, takže se výrazně zkrátí čekací doba před ošetřením. „Zároveň v rámci nového ambulantního traktu bude k dispozici pokoj, na kterém budou dvě monitorovaná lůžka pro akutní ošetření, například při podání infuzních přípravků nemocných bez nutnosti jejich hospitalizace,“ popsal Třeška.

Součástí přestavby je nové sociální zařízení pro personál i veřejnost, včetně bezbariérového přístupu a vybavení. Celému prostoru bude dominovat recepce, ve které odborný personál nasměruje pacienty do konkrétní ambulance, včetně některých specializovaných poraden.

„Chystaná rekonstrukce přinese komfortní prostředí pro naše pacienty, mnohem lepší pracovní podmínky pro zdejší personál a při vybavování jsme nezapomněli ani na nejmenší pacienty a jejich rodiče,“ řekl ředitel nemocnice Václav Šimánek.

Chirurgická klinika se do nemocnice na Lochotíně stěhovala koncem roku 1999. Ttvoří ji šest stanic a dvě jednotky intenzivní péče. Loni ošetřilo 39 lékařů a 106 sester 6444 hospitalizovaných pacientů, o 210 víc než v roce 2014, a odborníci provedli přes 4800 operačních zákroků.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?