Havířovská nemocnice bude mít nejmodernější sály v zemi

5. 9. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nový operační pavilon s osmi sály vznikne v areálu havířovské nemocnice s poliklinikou. Ta jako jediná ze šesti lůžkových zdravotnických zařízení v okrese, z nichž některá se sloučí či se začnou více specializovat na určité obory, má v budoucnu fungovat bez jakýchkoli zásadních změn. "Se stavbou bychom měli začít...


Havířov - Nový operační pavilon s osmi sály vznikne v areálu havířovské nemocnice s poliklinikou. Ta jako jediná ze šesti lůžkových zdravotnických zařízení v okrese, z nichž některá se sloučí či se začnou více specializovat na určité obory, má v budoucnu fungovat bez jakýchkoli zásadních změn.

„Se stavbou bychom měli začít na konci září a ještě letos máme v plánu proinvestovat asi třicet z celkových dvou set milionů korun, na které výstavba přijde,“ uvedl ředitel havířovské nemocnice Pavel Holub s tím, že v novém pavilonu by měli začít lékaři pracovat již za dva roky. Podle plánů má v přízemí nové dvoupodlažní budovy vzniknout centrální sterilizace a v dalších dvou patrech osm plně klimatizovaných operačních sálů, kde zdravotníci budou provádět především chirurgické a ortopedické zákroky. „Po dokončení by nové prostory, které nahradí zastaralé a mnohdy v havarijním stavu fungující operační sály, měly patřit mezi nejmodernější v republice,“ míní Holub.

Ředitel přiznal, že nemocnice prochází restrukturalizací, kdy redukuje i rozšiřuje nabídku oddělení či oborů, které doposud v nemocnici nebo dokonce v celém okrese nebyly. „Tento týden otevřeme nová lůžková oddělení

rehabilitace, geriatrie, které bude jediným v okrese, a psychiatrie,“ řekl Holub. To, že některé lékařské obory na Karvinsku chyběly, potvrdil i ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Martin Doležal. Dokládal to podle něj i nedostatek odborných lékařů. „Ještě nyní je v okrese o dva psychiatry méně než stanoví tabulky. V ostatních oborech se však situace výrazně zlepšila,“ uvedl Doležal.

KARIN PELIKÁNOVÁ, Moravskoslezský den, 5.9.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?