Hejtman: Hostek bude zatím řídit benešovskou nemocnici i město

13. 1. 2016 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitel benešovské nemocnice Petr Hostek (ČSSD), který byl minulý týden zvolen starostou Benešova, bude zatím zastávat obě funkce. Zhruba do tří měsíců by měla být situace vyhodnocena a bude rozhodnuto o dalším postupu.


Novinářům to řekl hejtman Miloš Petera (ČSSD). Důvodem, proč kraj okamžitě nezačal hledat za Hostka náhradu, je podle hejtmana skutečnost, že je v nemocnici rozpracována řada projektů.

„Jednali jsme s panem Hostkem. Současný stav je, že bude po určitou dobu vykonávat obě funkce. S tím, že vyhodnotíme, dali jsme si termín v řádu měsíců, jak by to bylo řešeno z hlediska řízení dál,“ uvedl Petera. Podle hejtmana je nyní přechodné období, záležitostí se chce znovu zabývat do tří měsíců.
Krajská radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová (KSČM) ČTK už dříve řekla, že dělat starostu a ředitele nemocnice moc dohromady nejde a obě funkce nelze zvládat tak kvalitně. Mrzelo by ji ale, kdyby Hostek z nemocnice odešel úplně, podle ní patří k úspěšným manažerům a zařízení pod jeho vedením dosahuje dobrých výsledků. Kdyby byl uvolněný pro funkci starosty, mohl by se podle Fialové do čela nemocnice v budoucnu vrátit.

Hostek, který byl v Benešově opozičním zastupitelem, nahradil po odvolání bývalého vedení radnice starostu Jaroslava Hlavničku (Volba pro město). Místo koalice Volby pro město, ODS, TOP 09 a STAN nyní město vede ČSSD a ANO za podpory TOP 09 a komunistů. Hostek tvrdí, že tuto situaci nevyvolal, bývalá koalice se podle něj rozpadla sama. Z nemocnice prý hned odejít nemůže, protože chce dokončit některé započaté projekty. „Mně nezbývá nic jiného než po určitou dobu skutečně tyto funkce vykonávat dohromady, což bude samozřejmě velmi intenzivní záběr pro mé místostarosty, ale zároveň i pro mé náměstky v nemocnici,“ řekl Hostek už dříve ČTK. Při dobrém rozvržení práce se to podle něj dá po určitou dobu zvládnout a nemocnice se i za takových podmínek může dál rozvíjet.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?