Hnutí Doktoři prozatím karlovarskou krajskou koalici neopustí

16. 11. 2009 8:41
přidejte názor
Autor: Redakce
Zastupitelé z hnutí Doktoři za uzdravení společnosti (Doktoři) prozatím setrvají v krajské koalici, kterou tvoří spolu s ČSSD a KSČM. O možnosti z koalice odejít sice jednali, avšak nedošli k definitivnímu rozhodnutí.


Sejít se proto chtějí ještě jednou ve středu a poté své stanovisko zveřejní. Vyloučeno údajně není smírčí řízení. ČTK to řekl člen hnutí Dalibor Stach.

Setkání zástupců Doktorů bylo reakcí na kritiku koaličních partnerů, kteří se sešli v uplynulém týdnu a vyzvali k výměně radní pro zdravotnictví Bereniky Podzemské (Doktoři). Hnutí Doktoři se ovšem této schůzky nezúčastnilo.

„Naše rozhodnutí jsme odložili do středy, protože dnes kvůli nemoci chyběla radní Podzemská. A bez ní se nemůže dojít k závěru. Máme připraveno několik závažných témat, která chceme s ČSSD a KSČM projednat,“ uvedl Stach.

Důvodem pro roztržku v koalici je podle hejtmana Josefa Novotného (ČSSD) neplnění usnesení krajského zastupitelstva.

„Ztrácí se vzájemná důvěra, není komunikace mezi radní a generálním ředitelem krajské nemocnice,“ uvedl hejtman. Podle něj měla radní Podzemská rok na to, aby zlepšila stav krajských nemocnic, ale to se podle hejtmana příliš neprojevilo.

Ztrácí se vzájemná důvěra, není komunikace mezi radní a generálním ředitelem krajské nemocnice

Pokud by se Doktoři s ČSSD a KSČM na další spolupráci nedohodli, zřejmě se koalice v Karlovarském kraji v současné podobě rozpadne. To připustil i hejtman Novotný. Přesto by ale i zastupitelé ČSSD a KSČM měli v zastupitelstvu většinu 24 ze 45 křesel. Doktoři mají čtyři křesla.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?