Hospodařením nemocnice Břeclav se zabývá kromě kraje i policie

30. 10. 2015 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Hospodařením břeclavské nemocnice se nezávisle na jejím zřizovateli, jimž je Jihomoravský kraj, zabývají také kriminalisté. ČTK to řekla mluvčí policie Kamila Haraštová.


Policisté dostali anonymní oznámení, které upozorňuje na údajné nedostatky v ekonomice nemocnice. Kraj minulý týden zahájil její rozsáhlou kontrolu.

„Údaje uvedené v oznámení nebudeme zatím komentovat. Důkladně je prověřujeme. Od krajského úřadu jsme zatím v tomto směru nedostali žádné trestní oznámení,“ doplnila Haraštová.

O kontrole hospodaření nemocnice z krajského úřadu informoval v uplynulých dnech jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) na sociální síti Facebook. V poslední době podle něj přibylo podnětů k chodu nemocnice, které kraj jako zřizovatel dostával.

Pracovníci kraje navštívili nemocnici v noci na minulý pátek a zajistili v ní větší množství dokumentů. S členy vedení tohoto zdravotnického zařízení dělali také osobní pohovory.

Mluvčí nemocnice Radomíra Schweitzerová důvody kontroly nekomentovala. ČTK řekla, že představitelé nemocnice se vyjadřovat nebudou, vše je prý v kompetenci zřizovatele. Ani kraj ale podle Haška nyní další informace neposkytne, přinejmenším do skončení kontroly a projednání jejích výsledků.

Nemocnice Břeclav obsluhuje spádovou oblast, ve které žije asi 130.000 lidí. Má 12 lůžkových oddělení s celkovou kapacitou 419 lůžek. Ročně v průměru hospitalizuje 20.500 pacientů. Celkem zaměstnává asi 800 lidí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?