Hradecká nemocnice zakáže kromě několika míst kouření v areálu

24. 2. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Fakultní nemocnice v Hradci Králové zakáže od 1. května kouření v celém areálu, kromě několika vyhrazených míst pro kuřáky. Cílem nemocnice je omezit negativní důsledky kouření a pomoci s odvykáním pro závislé na tabáku, řekla ČTK mluvčí nemocnice Petra Sychrová.


Nemocnice na začátku roku vybudovala sedm vyhrazených míst pro kuřáky, nyní se zaměřuje na sestry a lékaře, aby je začali využívat. „Pro nás je důležité, aby to nejprve využívali naši zaměstnanci a šli tím pacientům a návštěvníkům příkladem,“ řekla Sychrová. Součástí projektu bylo také vybudování nové poradny pro odvykání kouření.

Dosud lidé v areálu nemocnice kouřili bez omezení, například přímo u vstupů do některých objektů či u stánků s občerstvením. „V dubnu připravujeme informační kampaň pro veřejnost, aby o zákazu kouření lidé věděli. O tom, že bychom někoho za porušení zákazu pokutovali, zatím neuvažujeme, spíše budeme upozorňovat na vyhrazená místa,“ řekla Sychrová.

Zákaz kouření platí například v Oblastní nemocnici v Náchodě, v rychnovské nemocnici, která pod ní spadá je kouření možné pouze na vyhrazených místech. Loni v říjnu omezila kouření v areálu například i nemocnice v Krnově na Bruntálsku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?