Hradecký kraj opraví dva operační sály v náchodské nemocnici

22. 4. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Královéhradecký kraj plánuje opravit dva operační sály v Oblastní nemocnici v Náchodě za maximálně 16,5 milionu korun bez DPH. Kraj se do oprav nevyhovujících sálů pustí, ačkoliv chystá rozsáhlou rekonstrukci celé nemocnice za zhruba miliardu korun.


Opravené sály by měly sloužit pacientům i po přestavbě celého areálu, řekl novinářům krajský radní Josef Dvořák (ČSSD).

„My jsme loni na podzim slíbili, že tu věc vyřešíme. Připravila se projektová dokumentace a krajští radní schválili vyhlášení výběrového řízení na dodavatele. Dojde k rekonstrukci dvou ortopedických operačních sálů, aby vyhovovaly současným standardům a požadavkům na hygienu,“ řekl Dvořák. Podle něj by stavební práce měly začít v polovině července, ukončení oprav je plánováno na konec srpna, od září by sály měly sloužit pacientům.

Vedení kraje opravu sálů přislíbilo po protestech zaměstnanců náchodské nemocnice, kteří loni v létě kritizovali oddalování slibované miliardové rekonstrukce zdravotnického zařízení. Podle původních představ kraje měla přestavba nemocnice začít už v roce 2012, zahájení se však několikrát oddálilo.

Podle posledních informací by měla být v květnu dokončena projektová dokumentace, stavební práce by mohly začít zřejmě během zimních měsíců příštího roku. Během rekonstrukce nemocnice má vzniknout hlavní pavilon s operačními sály, na který naváže objekt lůžkové části a budovy pro zázemí nemocnice. Náchodská nemocnice je největší oblastní nemocnicí Královéhradeckého kraje. Její spádová oblast je až 150.000 obyvatel a ve svých odděleních má 650 lůžek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?