Inspekce zjistila v polském mletém mase bakterie salmonely

Státní zemědělská a potravinářská inspekce varuje spotřebitele, aby nejedli půlkilogramový mix polského mletého hovězího a vepřového masa z Lidlu. Analýza výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi salmonely, sdělil včera v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Inspekce vložila informaci do systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF).

Bakterie se objevila v balení o 500 gramech od polského výrobce Zaklady Miesne Henryk Kania. „Výrobek inspektoři odebrali v distribuci společnosti Lidl Česká republika. Potravina byla označena údajem spotřebujte do 5. 3. 2017, a proto se v tržní síti už nenachází. Důrazně však varujeme spotřebitele, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby ho nekonzumovali, nerozbalovali a případně vrátili do místa, kde jej zakoupili,“ uvedl Kopřiva.

Podle něj nemá zmrazení na bakteriální kontaminaci žádný vliv. „Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce,“ dodal Kopřiva.

Inspekce zjistila v polském mletém mase bakterie salmonely
Ohodnoťte tento článek!