Interní pavilon Nemocnice Přerov má za sebou opravu za 45 milionů

26. 9. 2012 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Nové a moderní prostředí mohou využívat pacienti i personál interního oddělení přerovské nemocnice. Pavilon interních oborů má za sebou rekonstrukci za 45 milionů korun.


Zhruba 70 procent nákladů na stavební práce pokryla evropská dotace, zbytek věnoval Olomoucký kraj, řekl ČTK Tomáš Kocych z tiskového odboru hejtmanství.

Modernizace se dotkla obou částí interního oddělení. „Stavebníci vyměnili okna na obou podlažích a místnosti jsou nově uspořádány. Každý pokoj má nyní nově své sociální zařízení. Pokoje jsou vybaveny také novou vzduchotechnikou a chlazením,“ popsal změny správce nemocnice Pavel Špunar.

Při rekonstrukci byly dispozičně upraveny vstupní prostory na všech podlažích budovy. Součástí přestavby byl také nákup nového moderního nábytku, medicinálních ramp či postelí.

Podle hejtmana Martina Tesaříka (ČSSD) hejtmanství pokračuje v modernizaci krajských nemocnic, ke kterému se samospráva zavázala. „V přerovské nemocnici jsme například již v loňském roce otevírali nově vzniklou jednotku dlouhodobé intenzivní péče nebo rekonstruovanou budovu chirurgie a ortopedie. Celková výše investovaných prostředků do Nemocnice Přerov za poslední dva roky dosahuje 100 milionů korun,“ řekl Tesařík.

Vnitřní vybavení bylo hrazeno z peněz, které platí společnost Středomoravská nemocniční Olomouckému kraji za pronájem nemocnic, a z vlastních zdrojů Středomoravské nemocniční. Olomoucký kraj dlouhodobě pronajal nejen přerovskou nemocnici, ale i nemocnice ve Šternberku a Přerově.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?