Jihočeské nemocnice zvýšily nelékařskému personálu mzdy

31. 7. 2017 7:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Jihočeské nemocnice od července zvýšily mzdy nelékařskému personálu o 2000 korun hrubého. Zvednutí platu se týká přibližně 2000 zaměstnanců.


Holding Jihočeské nemocnice, jehož jediným akcionářem je Jihočeský kraj, peníze uvolní z vlastních zdrojů. Novináře o tom informovala mluvčí společnosti Iva Nováková. Zvýšení mezd se týká například všeobecných sester, porodních asistentek, ergoterapeutů, radiologických asistentů a farmaceutických asistentů ve směnném provozu. Platí pro všech osm zařízeních holdingu, pod který spadají nemocnice v Českých Budějovicích, Českém Krumlově, Dačicích, Jindřichově Hradci, Písku, Prachaticích, Strakonicích a Táboře.

„Přistoupili jsme k tomu s ohledem na personál, který očekával okamžité navýšení mezd. Abychom mohli slib splnit, jsou peníze díky dobrému hospodaření vypláceny z vlastních zdrojů jednotlivých nemocnic holdingu. Předpokládáme, že slíbená dotace bude ministerstvem proplacena na podzim letošního roku,“ uvedla Nováková.

Předsedkyní holdingu Jihočeských nemocnic je nově Zuzana Roithová. Ve funkci nahradila nahradila Martina Bláhu. Po rozpadu původní koalice v jižních Čechách dal svoji funkci předsedy představenstva Jihočeských nemocnic k dispozici. Bláhu řada zastupitelů kritizovala, že z nemocnic pobíral na odměnách ročně 7,2 milionu korun. Otázka zdravotnictví stála i za dubnovým pádem krajské koalice ČSSD, ANO a Jihočeši 2012.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?