Jihomoravské nemocnice asi přijmou zpět všechny lékaře

23. 2. 2011 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Jihomoravské nemocnice asi přijmou zpět všechny lékaře, kteří v rámci odborářské akce Děkujeme, odcházíme dali výpověď. Zástupci lékařských odborů nemají informace o tom, že by nemocnice nějakého lékaře odmítla vzít zpět.


První větší vlnu žádostí o stažení výpovědí dostali ředitelé a personalisté nemocnic dnes, například ve Fakultní nemocnici Brno požádalo o stažení výpovědi 81 lékařů ze 133, řekla ČTK mluvčí Anna Márzová. V dalších dnech bude vlna pokračovat.

O tom, že ne všichni lékaři budou při braní výpovědí zpět vítáni, mluvil ředitel Fakultní nemocnice Brno Roman Kraus. Šéf odborů v bohunickém areálu nemocnice Milan Navrátil však neví o případu, že by někdo z kolegů při pokusu o návrat narazil. „Snad nebude nikdo chtít jitřit situaci,“ řekl dnes Navrátil ČTK.

„Nevím o takovém případu, (že by se někdo nemohl vrátit),“ řekl ČTK i předseda lékařských odborů ve Fakultní nemocnici u svaté Anny Petr Kus. Například v Úrazové nemocnici Brno je situace opačná. Tamní ředitel Karel Doležal chce k návratu přesvědčit i dva nebo tři lékaře, kteří si v době konání odborářské akce Děkujeme, odcházíme naši práci jinde. V nemocnici pracuje 65 lékařů, výpověď jich dalo 41.

Garanci návratu všem lékařům, kteří o to budou mít zájem, dal hejtman Michal Hašek (ČSSD) pro krajské nemocnice. Pod Jihomoravský kraj jich spadá osm, výpovědi podali lékaři v pěti z nich.

V brněnské Nemocnici Milosrdných bratří vlnu žádostí o návrat ředitel teprve čeká, žádosti by měl dostat hromadně ve středu nebo čtvrtek, řekl dnes ČTK. Jednotlivci podali výpovědi v předstihu. Principiálně nevidí problém v návratu všech lékařů, kteří o to budou mít zájem. S jistotou se však o otázce vyjádří, až budou čísla jasná, uvedl.

Na jihu Moravy dalo v akci Děkujeme, odcházíme výpověď 540 lékařů, tedy 19 procent. Jednotlivci začali výpovědi stahovat již v lednu, v únoru se připojili další. Masivněji se návraty rozběhly tento týden.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?