Julínkovy zákony staženy, jeden ale zůstal

18. 3. 2009 9:55
přidejte názor
Autor: Redakce
Poslanci včera při hlasování o změnách jednotlivých bodů programu schůze sněmovny odsouhlasili vyřazení čtyř z pěti reformních zákonů předchozího ministra zdravotnictví Tomáše Julínka (ODS). Na programu zůstal návrh zákona o záchranné službě. Koalice usilovala o odložení všech pěti návrhů...


chce totiž ještě jednat o jejich úpravě.

Poslanec Boris Šťastný (ODS), který sněmovně navrhl vyřazení všech bodů, řekl, že ponechání jednoho z provázaných bodů zdravotnických zákonů v programu považuje za problém.

Pro ponechání jednoho ze čtyř provázaných bodů na programu jednání hlasovalo 70 poslanců, pro vyřazení 90, zapotřebí bylo 96 hlasů. Záměr koalice stáhnout body z jednání nepodpořili opoziční sociální demokraté a bývalé členky Strany zelených Olga Zubová a Věra Jakubková. Komunisté se většinou zdrželi hlasování.

Podle Šťastného jde sice spíše o technickou potíž, stejně ale bude na některém z dalších dnů jednání znovu navrhovat vyřazení i návrhu zákona o záchranné službě.

„Ministryně zdravotnictví Daniela Filipiová zahájila diskusi s odbornou veřejností, která probíhá, a současně nyní započne jednotlivá kola jednání se zástupci koaličních poslaneckých klubů na úpravách těchto zákonů,“ vysvětlil poslanec ODS Boris Šťastný, proč navrhl vyřadit všech pět reformních zákonů z programu březnové schůze.

Celý článek si můžete přečíst na serveru Hospodářských novin iHNED.cz nebo ZDE.

Hospodářské noviny

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?