Karlovarská krajská nemocnice ušetřila na nákupu vybavení miliony

20. 1. 2012 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Řádově až 35 milionů korun ušetřila při výběrových řízeních na nákup přístrojů a vybavení Karlovarská krajská nemocnice a.s. (KKN). Díky tomu chce změnit svoji žádost o další dotace z Evropské unie tak, aby pro nemocnice zajistila co nejvíce prostředků.


ČTK o tom informoval ředitel KKN Luděk Nečesaný.

KKN získala příslib dotací z Regionálního operačního programu na nákup přístrojového vybavení a postelí pro nemocnice v Karlových Varech, Chebu i Sokolově. Podle Nečesaného se jen na nákupu přístrojů podařilo částku snížit z předpokládaných 90 milionů na 60 milionů korun.

Součástí nákupu přístrojů, který se táhl kvůli odvoláním dodavatelů přes dva roky, byla i magnetická rezonance. „Je podepsána smlouva. Na naši aktivní žádost byly staženy stížnosti na Úřadu na ochranu hospodářské soutěže. Nyní čekáme na to, až bude uvnitř pavilonu akutní medicíny dostavěn prostor, kde bude umístěna. Chceme, aby začala fungovat od 1. července,“ uvedl Nečesaný.

Podobně je téměř u konce výběr lůžek pro nemocnice. „Nyní probíhá hodnocení nabízených postelí. Předpokládám, že v průběhu příštího týdne dojde k vyhodnocení nejvýhodnější nabídky. I na této komoditě očekáváme úsporu asi pět milionů korun,“ uvedl Nečesaný.

Krajská nemocnice ale už požádala o dalších 125 milionů korun dotací z Regionálního operačního programu. Protože se ale na předešlých nákupech podařilo uspořit, KKN žádost stáhne a přepracuje. Žádat bude rovnou o 160 milionů korun. „Protože by se jinak těch ušetřených 35 milionů ztratilo v operačním programu,“ uvedl Nečesaný.

Pokud by se nemocnici podařilo požadované prostředky získat, bylo by to dost na plnohodnotné vybavení pavilonu akutní medicíny, který se v areálu karlovarské nemocnice staví, dodal.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?