Karlovarský kraj chce získat další státní dotace pro nemocnice

12. 5. 2016 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj chce získat další dotace z ministerstva zdravotnictví na vybavení nemocnic. Kvůli projektům za 241 milionů korun chce vedení kraje ještě v květnu svolat mimořádné jednání zastupitelstva, řekl ČTK hejtman Martin Havel (ČSSD).


„Je to celkem pět investičních akcí. Tři projekty jsou Karlovarské krajské nemocnice, dva pro nemocnici Sokolov. Podmínkou bylo, že musí jít o projekty, které už běží a kde je už stavební povolení,“ uvedl Havel.

Kraj podle něj počítal s vlastním financováním, chce ale využít mimořádnou možnost získat na tyto akce státní dotace a ušetřit tak vlastní prostředky. Projekty pro Karlovarskou krajskou nemocnici jsou za 150 milionů korun. Sokolovská nemocnice má dva projekty za 91 milionů korun.

Mimořádné zastupitelstvo by se mělo zabývat jen schválením žádostí o tyto dotace. Ale ani v koaliční radě nepanuje úplná shoda v tom, jestli by kraj měl o dotace narychlo žádat. „V radě jsme schválili plán projektů, u kterých je priorita i způsob financování. Najednou se mezi ně zařadí další, které budeme muset předfinancovat a zajistit i náš podíl na projektu,“ řekl ČTK náměstek hejtmana Jiří Červenka (ODS).

Mimořádné zastupitelstvo by se mělo sejít 23. května odpoledne.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?