Kladenská nemocnice má nového ředitele

30. 11. 2012 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Novým ředitelem kladenské nemocnice byl jmenován lékař Vladimír Lemon. Od května byl pověřen vedením zdravotnického zařízení místo Kateřiny Pancové, která je ve vazbě, protože údajně figuruje v korupční kauze kolem bývalého hejtmana Davida Ratha.


Další personální změny se v nemocnicích neplánují, sdělila dnes ČTK Markéta Vítková z tiskového oddělení krajského úřadu.

Lemon je chirurgem, který mimo jiné působí jako lékař kladenského fotbalového klubu. V kladenské nemocnici na nejrůznějších místech působí řadu let.

„V tento moment nepočítáme (v krajských nemocnicích) s personálními změnami,“ řekla v týdnu ČTK nová radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová (KSČM).

Po letošních krajských volbách je tedy situace v nemocnicích mnohem klidnější než před čtyřmi lety, kdy se do čela kraje postavil Rath (dříve ČSSD). Krátce po ustavujícím jednání zastupitelstva obměnil představenstva všech pěti krajských nemocnic, která pak odvolala jejich ředitele. Středočeský kraj je zřizovatelem nemocnic v Kladně, Kolíně, Mladé Boleslavi, Příbrami a Benešově.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?