Kladenská nemocnice má tři nové sanitky

14. 7. 2018 7:34
přidejte názor
Autor: Redakce
Vozový park Dopravní zdravotnické služby Oblastní nemocnice Kladno se rozšířil o tři nové sanitky značky Volkswagen Transporter. Nové vozy nahradí část dosloužilé stávající vozové techniky, dosahující stáří až 16 let. Celá akce byla realizována s finančním přispěním Středočeského kraje.


„Nové sanitky jsou vybavené nejnovější transportní technikou, transportními nosítky a infarktovým křeslem, což patří v současné době mezi nejkomfortnější a nejbezpečnější prostředky pro přepravu pacientů. Samozřejmostí je také sklopná nájezdová rampa pro snadnější a bezpečnější naložení imobilních pacientů,“ popisuje výhody nových vozů vedoucí dopravy Oblastní nemocnice Kladno Štefan Šulgán.

Nové sanitky výrazně zlepší stav vozového parku Dopravní zdravotnické služby a přispějí ke zvýšení kvality přepravy pacientů a k jejich většímu pohodlí.

„V současné době provozujeme celkem 15 sanitních vozů a s 19 řidiči zajišťujeme převozy pacientů z celého kladenského kraje. Naše sanitky najedou měsíčně zhruba 3–4 tisíce kilometrů. Za celý loňský rok jsme v sanitkách najezdili 670 916 km a převezli přes 40 tisíc pacientů,“ uvedl vedoucí dopravy kladenské nemocnice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?