Klaudiánova nemocnice otevřela nový pavilon za 112 milionů

2. 3. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Mladoboleslavská Klaudiánova nemocnice slavnostně otevřela nový pavilon pro nukleární medicínu, onkologii a hemodialýzu. Stavba stála 112 milionů korun a postavena byla z větší části z vlastních prostředků nemocnice, necelých čtyřicet milionů korun získala nemocnice prostřednictvím operačního programu Středočeského kraje.


„Pavilon jsme postavili za rok, což byl skutečně šibeniční termín a jsem rád, že se ho podařilo splnit. Tímto pavilonem se uzavírá jedna kapitola výstavby generelu nemocnice, ale máme připraveny další tituly. Během následujících pěti let plánujeme celkové zušlechtění nemocnice,“ řekl dnes novinářům ředitel nemocnice Luděk Kramář.

Nový pavilon nahradil nevyhovující budovu onkologického oddělení. „Pacientů, kteří potřebují onkologickou léčbu, dialýzu nebo vyšetření pomocí nukleární medicíny, přibývá. Pacientům záleží i na prostředí, v němž se jim pomoci dostává. Nový pavilon je proto moderní, vzdušný a optimistický,“ doplnil Kramář. Již od února objekt funguje ve zkušebním režimu.

Středočeský kraj kromě mladoboleslavské nemocnice chystá investice do svých dalších zdravotnických zařízení. Do roku 2020 hodlá investovat zhruba dvě a půl miliardy korun. V Mladé Boleslavi to dnes uvedl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Kladenská nemocnice by letos měla za 270 milionů korun rekonstruovat budovu C2 s gynekologickým oddělením a částí chirurgie, v Kolíně připravují obměnu počítačového tomografu za 25 milionů, kutnohorská nemocnice investuje 25 milionů do nových oken a zateplení polikliniky, v Příbrami opraví porodní sály a související prostory za 80 milionů. V Benešově pak kraj chystá přeměnu bývalého pavilonu zdravotnické školy na lůžkové oddělení za 30 milionů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?