Komora: Čeští lékaři obhájili světové zlato ve fotbale

21. 7. 2016 8:19
přidejte názor
Autor: Redakce
Česká lékařská fotbalová reprezentace obhájila na červencovém šampionátu ve španělské Barceloně loňské vítězství z USA. Obhájit zlato v následujícím roce se českým lékařům podařilo jako prvním v historii lékařských fotbalových šampionátů.


ČTK to sdělil mluvčí České lékařské komory Michal Sojka. Tým lékařů fotbalistů se počtvrté zúčastnil mistrovství světa a počtvrté se také probojoval do finále.

Manažerem fotbalové reprezentace je předseda lékařských odborů bojující za platy lékařů Martin Engel, trenérem Vladimír Richter.

Letošní fotbalové mistrovství lékařů se konalo od 9. do 16. července ve španělské Barceloně. Šlo již o 22. ročník a zúčastnilo se ho 22 týmů z celého světa. Zápasy se konaly v jednom z tréninkových center slavného klubu FC Barcelona. Součástí mistrovství bylo již tradičně odborné lékařské sympozium ve sportovní medicíně.

Česká reprezentace v základní skupině porazila nejprve Mexiko 7:0 a pak Brazílii 2:0. Třetí zápas ve skupině, kdy již bylo o postupu rozhodnuto, Češi prohráli s Irskem 0:2. Ve čtvrtfinále narazili na Ukrajinu, kterou překonali opět 2:0. V semifinále čeští lékaři porazili kolegy z Austrálie 4:0. Finálovým soupeřem České republiky bylo velmi silné Švédsko. Zápas skončil v základní hrací době 1:1. Když Švédi neproměnili dvě ze tří penalt a Češi byli čtyřikrát úspěšní, vypukly české oslavy z obhajoby titulu.

O titul se zasloužili brankáři Jan Vojáček a Radovan Žižka, obránci Jakub Šedivý, Josef Bolen, Daniel Malý, Luboš Nachtnebl, Miloš Barna, Josef Bartoš, Roman Čapek, Lukáš Trejtnar a Vladimír Teplan, záložníci Ladislav Šindelář, Jan Lukeš, Ondřej Kočí, Vasil Molnar, Ladislav Bernát, Jiří Kysučan, Martin Kolář, Milan Čermák, Lukáš Tittelbach, útočníci Pavel Mencl, Robert Jůzek, Tomáš Engel, Jan Bialek a Adam Nedvěd.

Příští rok se bude mistrovství světa lékařů fotbalistů konat v Rakousku a v roce 2018 v Praze.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?