Kraj opravil oddělení následné péče v Nemocnici Sokolov

16. 12. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj dokončil rekonstrukci oddělení následné péče v sokolovské nemocnici. Jde o poslední projekt z letošních investic, na které kraj vyčlenil zhruba 50 milionů korun. Se stejnou částkou ale může nemocnice, která je ve správě soukromé společnosti Nemos, počítat i v dalších letech. Modernizace tak budou pokračovat, řekl ČTK jednatel společnosti Nemos David Soukup.


„Opravit potřebujeme ještě zbývající oddělení. Skoro všude je to o technickém stavu a skoro všude logistika organizace práce trochu kulhá. Priority se těžko hledají, ale v plánu máme gynekologicko-porodnické oddělení a centrální sály pro operativní obory,“ uvedl Soukup.

Jak doplnil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik (ČSSD), náklady na rekonstrukci oddělení následné péče byly 17,7 milionu korun. Oddělení má sice stejný počet 36 lůžek, ale ta jsou nyní nesrovnatelně komfortnější.

Pro příští rok už Karlovarský kraj připravuje rekonstrukci chirurgického oddělení za 54,5 milionu korun. Pokud se podaří při výběrovém řízení ušetřit podobně jako u předešlých investic v nemocnici, nechá kraj ještě upravit vnější prostory nemocničního areálu.

Modernizace operačních sálů ale bude nákladnější investicí, odhadovaná je na zhruba 100 milionů korun. Nemocnice se tak zřejmě dohodne s krajem na tom, že slíbených 50 milionů ročně sloučí do jedné akce, která vyčerpá krajskou podporu na dva roky. Soukup dodal, že Nemos bude hledat i vlastní zdroje a zdroje od svých partnerů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?