Kraj požádá o dotaci na centralizaci karlovarské nemocnice

14. 2. 2014 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Zastupitelé Karlovarského kraje schválili podání žádosti o dotaci na centralizaci nemocnice v Karlových Varech. Projekt za 143,7 milionu korun má sloučit některá oddělení. Na stavbu by kraj, který je investorem, mohl získat z Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad 101 milion korun.


Cílem projektu je opustit pavilony ve spodní části areálu nemocnice v Karlových Varech, které jsou v nevyhovujícím až kritickém technickém stavu a přestěhovat je do centrálních, hlavních pavilonů areálu nemocnice, spojených s novým pavilonem centrální medicíny.

Karlovarská krajská nemocnice a.s. (KKN) nyní připravuje strategii budoucí podoby krajských nemocnic. Podobný materiál pro kraj připravuje i společnost Nemos, která provozuje nemocnice v Sokolově a Ostrově. Podle hejtmana Karlovarského kraje Josefa Novotného (ČSSD) ale s centralizací karlovarské nemocnice počítají obě strategie.

„Centralizaci v Karlových Varech je třeba udělat, zlepší se komfort pacientů a lékařů a nebude už nutné například převážet pacienty z jedné budovy do druhé,“ uvedl Novotný.

Projekt zahrnuje i přístavbu jednoho patra pro infekční oddělení nemocnice nad část pavilonu B, protože kvůli požadavkům legislativy nelze oddělení provozovat uvnitř pavilonu B nemocnice. Jedním z důvodů sestěhování je také úspora provozních nákladů opuštěných pavilonů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?