Kraj prověří výběr dodavatele centralizace karlovarské nemocnice

9. 4. 2014 7:50
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj nechá prověřit výběrové řízení na dodavatele projektu centralizace nemocnice v Karlových Varech. Výběrová komise vyřadila tři z pěti firem. Krajští radní proto potvrzení výběru odložili, dokud se k důvodům nevyjádří úřad Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad, z něhož by se měla centralizace financovat, řekl novinářům náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Havel (ČSSD).


Centralizace nemocnice v Karlových Varech, která zahrnuje sestěhování oddělení z budov rozesetých po rozsáhlém areálu a dostavbu jednoho z pavilonů, má stát 119 milionů korun. Z toho 101 milionů by měl poskytnout ROP Severozápad. Dotace byla schválená teprve v pondělí, aby se stihly termíny dotace, musí kraj začít se stavbou co nejdříve.

„Komise vyřadily první tři firmy, protože nesplnily zadání. Necháme důvody přezkoumat. Chceme rozhodnout do konce týdne,“ uvedl Havel.

Podle předsedy výboru regionální rady ROP Severozápad Petra Navrátila (ČSSD) jde o poměrně běžný postup. „V Ústeckém kraji si žadatelé nechávají často přezkoumat výběrová řízení, pokud si nejsou jisti,“ uvedl Navrátil.

Pokud by rada výběr dodavatele tak, jak jej navrhla výběrová komise, potvrdila a některá z firem by se odvolala, byl by celý projekt ohrožen.

Podle nových pravidel posledních výzev ROP Severozápad musí žadatelé 15 procent nákladů proinvestovat a vykázat do konce července. Každé zdržení tak ohrožuje splnění pravidel dotace a zvyšuje riziko, že žadatel ji bude muset nakonec vrátit.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?