Kvůli smrti rodičky stíhá policie lékařku

12. 4. 2010 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Dnes již bývalá gynekoložka Slezské nemocnice v Opavě pravděpodobně zavinila před téměř 18 měsíci smrt tehdy devětadvacetileté Petry Hladké z Kravař. Ta zemřela 19. října 2008, jedenáct dní po porodu syna Tobiase.


Kriminalisté před pár dny zahájili trestní stíhání lékařky pro ublížení na zdraví.

Pitva prokázala, že rodička zemřela na otravu krve vyvolanou prudkým zánětem dělohy. Případ prošetřovala územní znalecká komise jmenovaná Krajským úřadem Moravskoslezského kraje i Ústřední znalecká komise ministerstva zdravotnictví.

„Trestní stíhání bylo zahájeno v návaznosti na závěry Ústřední znalecké komise při ministerstvu zdravotnictví a v souladu se závěry znaleckého posudku Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Stíhané ženě je kladeno za vinu, že jako službu konající lékařka na gynekologické ambulanci nedodržela správný léčebný postup při ošetřování pacientky,“ popsal opavský policejní mluvčí René Černohorský. Podle něj policisté případ intenzívně šetří.

„Předpokládáme, že vyšetřování by mohlo být ukončeno ještě v dubnu,“ naznačil.

Podle mluvčího Slezské nemocnice v Opavě Daniela Svobody zpráva Ústřední znalecké komise neuvádí, že by byla přímá souvislost mezi prací lékařů nemocnice a úmrtím pacientky.

„Tehdy se jednalo o dva lékaře naší nemocnice, kteří pracovali až do zprávy Ústřední znalecké komise pod dohledem. Nyní je už ale naším zaměstnancem jen jeden lékař, paní doktorka u nás už nepracuje,“ osvětlil Svoboda s tím, že nemocnice zatím nebyla o zahájení trestního stíhání oficiálně informována.

Krátce po smrti rodičky ale vydala nemocnice zprávu s tím, že její lékaři nepochybili, neboť se jednalo o virové onemocnění, které mělo netypický a extrémně rychlý průběh.

Trestní oznámení kvůli ženině smrti podal její manžel Petr Hladký, který se stará nejen o rok a půl starého Tobiase, ale i o sedmiletou dceru.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?