Larva zvolen předsedou představenstva nemocnice

2. 3. 2010 8:45
přidejte názor
Autor: Redakce
Novým předsedou představenstva Karlovarské krajské nemocnice (KKN), a. s., byl v pondělí zvolen krajský radní pro zdravotnictví Václav Larva (ČSSD).


Nahradil ve funkci Jiřího Fojtíka, kterého minulý týden valná hromada KKN v podobě karlovarské krajské rady odvolala nejenom z postu předsedy představenstva, ale také z místa generálního ředitele.

Místopředsedou představenstva zůstává vedoucí ekonomického odboru na karlovarském krajském úřadě Dagmar Divišová.

„Žádal jsem koaliční kluby ČSSD a KSČM, aby došlo rovněž ke změnám v dozorčí radě KKN, která musí být v brzké době funkční,“ dodal Larva, podle kterého odvolaný Fojtík odchází z KKN úplně.

„Dohodli jsme se s ním na rozvázání pracovního poměru, takže se Fojtík nevrátí na své původní místo ekonomického ředitele KKN,“ poznamenal Larva, podle kterého tuto funkci bude nadále zastávat Ilona Svobodová.

Tam ji vedení KKN jmenovalo poté, co byl Fojtík před více než dvěma lety povýšen na generálního ředitele nemocnice. K otázce obsazení postu generálního ředitele se chce představenstvo vrátit za týden.

Za dva týdny se pak chce setkat se všemi manažery a primáři všech tří nemocnic KKN v Karlových Varech, Sokolově a v Chebu.

„Chceme, aby byl jejich hlas slyšet,“ vysvětlil Larva. Podnikatelský a finanční plán chce nové představenstvo KKN předložit krajským zastupitelům ke schválení v dubnu. Navrhovaný schodek hospodaření KKN má být nižší, než navrhoval Fojtík.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?