Léčebna pro děti v Boskovicích získá přístavbu za 20 milionů Kč

11. 5. 2015 7:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Jihomoravský kraj rozšíří do května příštího roku léčebnu pro děti s problémy pohybového ústrojí v Boskovicích na Blanensku. Za 20 milionů korun nechá postavit její přístavbu, do níž se přesune nejen rehabilitace, ale i ordinace. Zároveň se v hlavní budově uvolní prostory pro vybudování dvou dvoulůžkových pokojů, řekla ČTK Iva Konutková z vedení léčebny.


Zdůraznila, že právě kvůli nedostatku místa musí zařízení některé malé pacienty odmítat.

Do léčebny míří například děti po operacích, mozkových obrnách a se svalovými potížemi, které mají problémy s pohybem. Je určena pro 30 malých pacientů. Zatím deset z nich může být na pokoji s některým ze svých rodičů. Těchto dvoulůžkových pokojů bude brzy 12. Časem by se jejich počet měl rozšířit až na 18.

Problém je v tom, že současná tělocvična léčebny je malá. V přístavbě vzniknou hned tři. Lékaři i sestry získají nové zázemí. Objekt z roku 1926 čekají i úpravy rozvodů technických sítí. K zařízení vznikne nová příjezdová cesta a u něj parkoviště.

Investorem je zřizovatel léčebny, Jihomoravský kraj, jehož vedení tuto investici schválilo. Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) dnes ČTK řekl, že léčebnu využívají pacienti z celé země, proto ji chce vedení kraje dále rozvíjet.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?