Lékař a bývalý ministr zdravotnictví Heger slavil sedmdesátiny

12. 2. 2018 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Lékař a pedagog Leoš Heger, který 11. února oslavil sedmdesátiny, byl v letech 1996 až 2009 ředitelem Fakultní nemocnice Hradec Králové. V roce 2010 se stal poslancem a poté i nejdéle sloužícím polistopadovým ministrem zdravotnictví. V ministerské funkci vydržel do roku 2013.


V loňských sněmovních volbách vedl kandidátku TOP 09 v Královéhradeckém kraji, do Sněmovny se ale tento bývalý poslanec a místopředseda TOP 09 nedostal. V současnosti je zastupitelem města Hradec Králové a Královéhradeckého kraje.

Heger absolvoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy a poté 20 let pracoval jako lékař v Hradci Králové i v zahraničí a vyučoval rovněž obor rentgenologie. V 70. letech se podílel na zavádění počítačové tomografie a ultrazvukového zobrazení v oblasti kardiologie a břišní diagnostiky. Absolvoval dlouhodobé pobyty na rentgenologických pracovištích v USA, Kuvajtu a Německu. Od 90. let pracoval v manažerských pozicích ve Fakultní nemocnici a na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové. Fakultní nemocnici Hradec Králové řídil v letech 1996 až 2009.

Za jeho působení ve funkci ministra zdravotnictví se podařilo přijmout nové kodexové zákony: zákon o zdravotních službách, specifických zdravotních službách a zákon o zdravotnické záchranné službě. Od komunálních voleb v roce 2014 v Hradci Králové je zastupitelem města. Ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2013 obhájil mandát poslance, v roce 2016 byl zvolen zastupitelem Královéhradeckého kraje. Od roku 2013 do loňska byl místopředsedou TOP 09 a expertem strany pro zdravotnictví. Je ženatý, má dvě děti.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?