Lékaři jsou připraveni odejít

8. 12. 2010 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Chrudimská nemocnice by v případě hromadného podání výpovědí mohla přijít celkem o pětačtyřicet doktorů.


K celorepublikové kampani „Děkujeme, odcházíme“ se připojili i lékaři z chrudimské nemocnice. K exodu je jich připraveno pětačtyřicet, tedy téměř polovina.

Chrudimskému deníku to potvrdil ředitel nemocnice Tomáš Vondráček, který je zároveň „předákem“ Lékařské odborové komory. Zeptali jsme se ho, zda lze tyto dvě funkce vykonávat souběžně. „Ředitel jsem a mám funkci koordinátora LOK-SČL. Není to funkce, kdy se dostávám do střetu s místními odbory. Hledám cestu ke konsenzu mezi politiky a odboráři, místní organizace LOK-SČL jednají sami za sebe. Obdobně je tomu tak v kraji Vysočina,“ řekl Vondráček. Jeho jméno se na seznamu lékařů, kteří chtějí podat výpověď z pracovního poměru, nenachází.

„V tuto chvíli se tam skutečně nevyskytuje, protože jsem garantem poskytování zdravotní péče v akciové společnosti Chrudimská nemocnice. Požadavky lékařů k zlepšení platových podmínek ale plně chápu,“ zdůraznil ředitel Vondráček.

Výpovědi začnou lékaři podepisovat v příštím týdnu.

Prozatím jsou závazně zaregistrováni na webových stránkách kampaně „Děkujeme, odcházíme“. Za jejím vznikem stojí skutečnost, že je české zdravotnictví dlouhodobě podfinancované.
Mnoho lékařů z tohoto důvodu odchází pracovat do zahraničí, kde dostávají lepší podmínky.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?