Lékaři karlovarské nemocnice stávkovali kvůli platům

23. 3. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Lékaři v karlovarské nemocnici dnes ráno stávkovali. Lékařský odborový klub v této nemocnici se totiž ani v pondělí nedohodl s vedením na mzdových podmínkách pro letošní rok. Lékaři uvažují i o tom, že od 1. května nebudou sloužit přesčasy...


Stávka trvala hodinu - od osmi do devíti hodin ráno a podle mluvčí nemocnice Zdeňky Markové chod nemocnice nijak vážně neohrozila. Pacienty, kteří vyžadovali akutní ošetření, lékaři přijmali, ostatní plánované výkony včetně operací se přesunuli na devátou hodinu.

Lékaři nesouhlasí se zavedením dvanáctistupňové platové směrnice a požadují šestnáctistupňovou. „Když nesloužíme desítky přesčasových hodin, nedosáhneme s platem ani na celostátní průměr,“ uvedl předseda odborového klubu Filip Berger.

Hejtman Karlovarského kraje Josef Pavel (ODS) tvrdí, že není v možnostech krajského rozpočtu, aby pokryl požadavky lékařů. „Není to jen o deseti milionech v Karlových Varech. Nemocnice máme v kraji tři. Vláda rozhodla o zavedení šestnáctistupňových mzdové stupnici, ale neřekla, kde na to máme vzít peníze,“ uvedl Pavel.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?