Lékaři příkladem pro pacienty

17. 9. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Do propagace zdravého životního stylu se pustili lékaři a ostatní zdravotní personál svitavské nemocnice. Uspořádali druhý ročník Cyklo cupu 2001. Absolutní vítěz cyklistické časovky ze Svitav s cílem na nádvoří hradu Svojanov získal cenu primáře ORL oddělení Libora Sychry...


Svitavy -

V pátek v šestnáct hodin se na startu sešlo dvacet šest závodníků, z toho dvě děti a devět žen. Byl mezi nimi i starosta Svitav Václav Koukal, který se závodu zúčastnil jako host. Všichni účastníci si minutou ticha připomněli památku obětí úterního tragického teroristického útoku na Spojené státy.

Závod se jel za plného provozu a závodníci museli dodržovat pravidla silničního provozu.

„Nikomu se nic nestalo, všichni dorazili v pořádku, dokonce jsme ani nezmokli,“ říká organizátorka závodu Hana Tomancová.

Absolutním vítězem se stal Pavel Kuda ze Svitav. Trasu na Svojanov urazil za třicet šest minut. Z lékařů byl nejrychlejší Jan Šimurda z Nového Města, který měl čas čtyřicet tři minuty.

„Výkony však nebyly až tak důležité. Větší význam mělo, že všichni účastníci udělali něco pro svoje zdraví. Šli jsme tak příkladem svým pacientům, ale i některým kolegům,“ dodává Hana Tomancová.

JAN NEUDERT, Noviny Svitavska, 17.9.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?