Lékaři-rockeři, jazzmani i malíři zvou na festival

22. 4. 2015 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Multižánrový festival lékařů s uměleckou duší Doktorfest letos již potřetí proběhne v pátek 29. a v sobotu 30. května v areálu Písecké brány v Praze 6.


Lékaři často milují umění a dokonce je sami provozují jako muzikanti, malíři, spisovatelé či fotografové. Umění jim přináší relax od stresuplné práce a vhodně se s medicínou doplňuje.

„Medicína je jako práce v hudebním tělese – buď naslouchám, nebo odpovídám. Musím vycítit jak komunikovat s pacientem, stejně jako se spoluhráči či obecenstvem na koncertě,“ říká Imran Musa Zangi, oční lékař, hráč na perkuse a malíř. „Pražák íránského původu“ vystoupí na Doktorfestu v hudební formaci Bratři v rytmu.

Festival bude slavnostně zahájen v pátek 29. 5. v 18 hodin klavírním koncertem v podání MUDr. Jiřího Gilíka a vernisáží obrazů MUDr. Zorky Vašíčkové-Dubské a MUDr. Evy Vaculíkové. Sobotní program začíná ve 12 hodin soutěžní přehlídkou známých lékařských kapel.

Pozvání přijaly skupiny Tupá kudla, Esence, Onset, First Choice, Elektrický oslík, Dick O'Brass, Tó Víš, českolipský punk-rockový Pupíček a další. Závěrem večera vystoupí vítězové minulých ročníků Doktorfestu skupiny Bílá nemoc a Bratři v rytmu. Hudební výkony posoudí odborná porota v čele s hudebním publicistou Petrem Korálem.

Více informací najdete na: www.doktorfest.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?