Lékařské odbory: Ředitelé nemocnic nevyjadřují názor zaměstnanců

6. 2. 2006 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitelé nemocnic nevyjadřují vůli svých zaměstnanců, lékaři se od jejich prohlášení distancují, řekla v pátek zastupující předsedkyně Lékařského odborového klubu - Svazu českých lékařů Jana Vedralová ke kroku Asociace českých a moravských nemocnic...


PRAHA - Ředitelé nemocnic nevyjadřují vůli svých zaměstnanců, lékaři se od jejich prohlášení distancují, řekla v pátek zastupující předsedkyně Lékařského odborového klubu - Svazu českých lékařů Jana Vedralová ke kroku Asociace českých a moravských nemocnic.

Ředitelé malých nemocnic napadli zákon o neziskových zařízeních a vystoupili z týmu, který ustavil ministr zdravotnictví David Rath pro přípravu reformy.

„Skupinka několika ředitelů nemocnic pouze tlumočí politická stanoviska svých chlebodárců - hejtmanů, členů ODS,“ prohlásila Vedralová. Zákon o neziskových nemocnicích a veškeré kroky ministra opoziční ODS dlouhodobě kritizuje.

Zaměstnanci nemocnic podle Vedralové naopak přijetí zákona plně podporují. Podle ní lékaři v nemocnicích věří, že tento zákon zabrání rozkrádání nemocnic, rozpadu sítě lůžkové péče a okrádání zdravotníků.

„Zaměstnanci nemocnic podporují ministra Ratha v jeho snaze zavést pořádek v resortu zdravotnictví a stabilizovat systém zdravotního pojištění,“ uvedla Vedralová. Lékařské odbory podle ní odmítají nátlakové akce soukromých lékařů, lékárníků, zubařů a malých nemocnic. Ti na 24. února svolali na pražské Staroměstské náměstí demonstraci zdravotníků na protest proti Rathovým krokům.

Lékařské odbory podle Vedralové vyzvaly Českou lékařskou komoru, aby se od těchto „politicky motivovaných nátlakových akcí“ distancovala. Funkcionáři lékařských sdružení podle ní těmito akcemi pouze podporují volební kampaň ODS. Stejný názor vyjádřil ministr Rath, když se o chystané demonstraci dozvěděl.

Podle Vedralové by se Česká lékařská komora, která sdružuje 40.000 lékařů, měla stát pod vedením Milana Kubka stabilizujícím prvkem zdravotnického systému a sjednotit všechny lékaře. „Pouze silná komora může vytvořit protiváhu zdravotním pojišťovnám a politické reprezentaci,“ vysvětlila.

ČTK

Reakce čtenářů Zdraví.Euro.cz

Evžen

Zrušte tu státní doktorskou chátru, ať předvede své schopnosti v privátu. Dokud se člověk ani jednou nepostaví na vlastní nohy (tj. že jde na soukromo) tak si bude pořád myslet že peníze rostou na stromě.

Argumenty státních lékařů jsou trapné. Nemocnice nám nezvyšuje platy, nemocnice nás okrádá, nezisková nemocnice nám zajistí, že nebudeme okrádáni apod. Když je nemocnice v dluhu tak nemůžete chtít navyšovat platy státní doktoři! Jděte do privátu a zjistíte to hned. Jste jak malé děcka co si myslí, že vždycky dostanou čokoládu.

Úloha lékařské komory by měla být na poli odbornosti. Kde se nyní nachází lékařská komora? Kam jste ji zejména Vy státní doktoři svým análním alpinismem dovedli? Na politické kolbiště a to již před 8 lety! Styďte se státní doktorská chátro, za ušlechtilé řeči o zajištění odborné péče skrýváte svůje jediný zájem, aby Vám stát garantoval každoroční navyšování platů.

Soukromník se musí vždycky více otáčet a i když soukromých lékařům jde jistě také o lepší ohodnocení práce tak jsou ve svém snažení mnohem důvěryhodnější než Vy. Kdyby Vám tady rudý Klement Gottwald slíbil navýšení platů, tak ho budete podporovat, protože principy (svobodné podnikání, rovnost státu v přístupu k občanům, tedy i soukromníkům ve zdravotnictví a další) Vás vůbec nezajímají. Vám jde jen o kus toho svého žvance a ne o to jak zdravotnictví vypadá a kam se řítí.

Pod Rathem se zdravotnictví mílovými kroky ubírá k úplatkářskému socialistickému zdravotnictví kde všeho bude nedostatek a na příděl pro známé. Reforma zdravotnictví by opravdu začala kdyby se státní lékaři z nemocnic začali propuštět pro nadbytečnost.

Ing. Zdeněk Charvát, daňový poradce

Tento článek opět dokumentuje naprostou nesamostatnost lékařů - zaměstnanců. Těm totiž, i jak to sice nepřímo, ale ve skutečnosti říká paní Vedralová, jde jen o to, aby se někdo o ně postaral, a hlavně zajistil, aby jim rostly platy. A to bez toho, jestli si na to nemocnice vůbec vydělá. takhle to totiž plánuje i pan ministr. Krajská nemocnice, zvyšuj platy, a když si na ně nevyděláš, tak v neziskovce to bude tak, že vzniklou ztrátu bude muset zaplatit kraj, i když ji nezpůsobil. A doktoři budou spokojeni, bez toho, zda si zvýšení platu zaslouží nebo ne. Paní vedralová zase nevyjadřuje určitě názory všech lékařů. A AČMN je organizací nemocnic, nikoliv odborářskou baštou lékařů.

M. Klivar

Já si nejsem jist zda si ta paní vůbec uvědomuje roli odborů a roli zaměstnavatelů. Pokud se členové asociace rozhodnou vystoupit je to jejich svrchované právo. Právo zaměstnavatele. Pokud se odboráři chtějí vyjádřit k témuž nechť hovoří prostřednictvím své organizace.

Možná by si taky měla v rámci odborářů ujasnit postavení své, své organizace v rámci vlivu na zdravotnictví. I když jedině ve zdravotnictví je možné, aby předsedou odborové organizace byl „kapitalista“. To je možná ta kouzelná „třetí

cesta“, kočkopes. Nicméně má naprostou pravdu - ředitel nemocnice málokdy vyjadřuje názor zaměstnanců. S tím se holt bude muset smířit. A jinak už to nebude. A odborář bude odborářem, nikoliv ředitelem.

Komentator

Evžen, příznivec soukromého sektoru, zřejmě zapomněl, kdo je podepsán pod novým sazebníkem, v kterém se podstatně upravuje cena práce lékaře. To je krok, který zaslouží ocenění, kterého však lidé zaslepení nenávistí zřejmě nejsou schopni.

Pojďme se na jednotlivé problémy dívat z pohledu těch druhých, co třeba 48 hodinová víkendová služba nemocničního lékaře na příjmové ambulanci ? Neznám soukromníka, který by o to stál.

MUDr Jiří Kilian

Tedy pane Evžen,

to Vám pěkně děkuji za takové označení, jakým je lékařská chátra. Nevím, jak bych mohl své schopnosti předvést v privátu, jsou také nemocní, kteří potřebují nemocniční péči.

Anální alpinismus říkáte. No, dobře, Vaše vidění světa a Vaše vidění nás, lékařů v nemocnicích. Já zrovna nejsem nějaký státní doktor, ani zaměstnanec státního

zdravotnického zařízení. Nevím, jestli by kdo volil Gottwalda, na druhé straně jste to právě Vy, kdo nyní žádáte propouštět nadbytečné - asi je i sám určíte.

Pokud máte po ruce nějaké solidní argumenty, vyjděte s nimi a diskutujme o nich. Nebudete se při tom muset schovávat za pseudonym a možná se i něco dovíte.

Takto v anonymitě krom hrubostí, které Vám Zdraví.Euro.cz tolerují, nepřínášíte žádné jiné osvěžení a neobohacujete čtenáře poznáním, ale docela přesvědčivě potvrzujete, že argumentace fanatiků jsou stupidní jak fanatismus sám.

rusek

Evzen prisne vyjadruje program ODS pro nase zdravotnictvi, je videt ze zdravotnictvi vubec nerozumi a nema cenu proto ani probrat do detailu ty jeho bludy a nesmysly, nejradsi by propoustel lekary pro nadbytecnost a nemocnice bud zavrel nebo prodal, z nemocnice delat podnik a i zdravi zbozi…..,

Pokud modra zlocincka sance ODS vyhraje tak na to doplatime vsechni. Zdravotninci plne podporujou kroky pana ministra. Pri sledovani udalosti v zdravonictvi jsem jiz plne presvedcen ze ODS je zlocincka strana.

Martin Vedral

Milá Jano Vedralová.

Tebou používané obraty mi připomínají články z Rudého práva v jeho nejhorších dobách. Ptala ses lékařů zaměstnanců co podporují? Nevím o tom a že jsem s mnohými mluvil. Stejně tak Milan Kubek. Ptal se členské základny co podporuje? Pokud vím, neptal. A přesto oba dva vystupujete na podporu dr. Ratha. Já se celkem ani nedivím. Ani jeden z vás by totiž nebyl tam, kam jste se dostali. Máte mu být za co vděčni i když i to je otázka.

Přesto si ale myslím, že nemáte ani jeden a ani druhý právo hovořit za skupinu lékařů, kterých jste se na názor nezeptali. S dr. Rathem přišla do komorového života filozofie nepoctivosti, podvodů a lží.

S leho příchodem na MZ se tento mor šíří mnohem dál a je mnohem nebezpečnější. Nejde již jen o zdravotníky, jde o celou společnost. Zcela právem lze vnímat jako ohrožení mladé demokracie chvíli, kdy jeden hochštapler se svými rádci najde „vadu v zákoně“ a bez jakýchkoliv skrupulí a v bratrském objetí s KSČ(M) obchází velkou část legislativního procesu.

Právě onu část, ve které se o nových zákonech má diskutovat, kde se má rozum zúčastněných spojit tak, aby se nalezla nejakceptovatelnější forma zákona. Hrubým násilím spolu se svými komunistickými bratry a za asistence méně chápajících sociálních demokratů drtí normální demokratické primcipy.

Dělal to v ČLK, tys mu pomáhala. Milan Kubek taky. Nyní tuto špínu provozuje o patro výš. Jste si jisti, že mu v tom chcete s Milanem opět pomahát? To je asi v krátkosti vše, proč půjdu proti Rathovi demonstrovat. Mám ho totiž plné zuby.

martin

Váženy Dr. Evžene (pokud ovšem jste lékař, oč čemž docela pochybuji) - více jste neuvedl, vždycky jako „státní“ lékař z Fakultní nemocnice jsem si myslel, že

soukromí lékaři jsou na určité jak odborné tak i morální úrovni.

Váš příspěvek mne ve Vašem případě přesvědčil o opaku, k čemuž Vám srdečně

gratuluji.

Helena

Musím, než souhlasit s panem Evženem. Nejde jenom o neziskové nemocnice. Paní doktorka Vedralová by si měla vzít k ruce NOVÝ sazebník výkonů a kalkulačku a zpočítat si,o kolik % výkonů musí nemocnice provést méně za

nynější platbu 103 % loňské úhrady. A stejné procento lékařů by nemocnice mělo opustit /!!/ protože jejich další výkony nebudou uhrazeny / a budou muset být dotovány nemocnicí/ , zvláště pokud budou muset být lékařům zvýšeny platy /

rovněž dle nového sazebníku!/.

A to nemluvím o stejném procentu omezení péče pro pacienty ! Tuto péči bude muset provést někdo jiný / protože pochybuji, že by naší občané uvědoměle méně stonali, než dříve/ a zadarmo!!, protože máme všichni limity prakticky stejné.

Pokud tomuto vážená paní doktorka nerozumí, tak si nevidí na špičku nosu a vůbec nemá představu / a nebo spíše nechce/, co to znamená pro nás všechny - jak pacienty, tak poskytovatele péče. Přeji ji dlouhé pevné zdraví, aby takto omezovanou zdravotní péči nemusela v brzké době potřebovat.

MUDr.Che

to:Evžen

Milý kolego. Když tak čtu Vaši reakci na tento článek napadá mě jediná věc.Proč třeba to zdravotnictví úplnně nezrušíme.Nastavme tedy zákony džungle.Silní a bohatí ať přežijí(lékařkou péči si koupí) a ty chudé,nemocné a bezbrané někam „uklidíme“.

Proč vlastně platíme socální a zdravotní pojištění,proč vlastně platíme daně?Vždyt ti schopní mladí,bohatí a úspěšní si vždycky nějak poradí ne?Zdravotnictví by měla

býti veřejná služba garantovaná státem a ne business.To je můj názor a za tím si budu stát.Když chcete podnikat otevřete si bordel!

Pořádná medicína se dělá jen v nemocnici“ambulantní specialistí“akorát dělají body,mají drahá auta na leasing a když nevědí kudy kam,tak stejně pošlou pacienta do nemocnice.

Postavit se na vlastní nohy v součastném systému nelze,protože pojištovny s novou ambulancí stejně neuzavře smlouvu,tak jakápak svoboda podnikaní.Hájíte si akorát své dobré bydlo… Jediný rozdíl mezi státní nemocnicí a soukromou je v odírání lékařů a sester v nestátních zdravotnických rařízeních.

Cílem převodu příspěvkových organizací na akciovky byl je a bude okrást zdravotnický personál na platech.Za korunu převést miliardový majetek na své přátele,dostat se do dozorčích rad akciových společností a žít si ve „vatě“.A pacienti,lékaři a sestry ať se třeba po…

Ing. Zdeněk Charvát, daňový poradce

Pokud se nemýlím, tak proti krokům ministerstva zdravotnictví i ministra jako takového protestuje Asociace nemocnic. Nejde tedy jen o několik ředitelů, ale o sdružení cca 140 nemocnic z celé republiky.

A jestli se nic nezměnilo, tak za chod nemocnic odpovídají právě jejich ředitelé, nikoliv zaměstnanci - lékaři. Ono totiž chod nemocnic znamená mnoho činností, nejen přímé léčení. A jednou z těch starostí je i zajistit peníze na provoz, tedy i na výplaty.

Pak se nedivím, že jsou ředitelé nespokojeni, když by jim někdo diktoval, kolik mají zaměstnancům zaplatit (a neustále platy zvyšovat), ale současně jim nepřidal ani korunu, spíše naopak. ono totiž to proklamované zvýšení o 3 procenta není žádné zvýšení, ale spíše udržení na úrovni roku 2005 nebo 2004, protože to s bídou pokryje inflaci provozních nákladů bez mezd.

Palacká Marie

Davide vydrž, jsme s tebou!!!

petr_w

Konečně zas jednou pravdivý článek na téma zlodějské privatizace ODS! Lidé poučte se konečně, vždyť všechny privatizační aktivity prosazené ODS v minulosti vedly k tunelování, proč by to u nemocnic mělo být jinak??

Obrázek je ve všech bývalých okresních nemocnicích stejný: nadšený ředitel, kvákající o výhodách a.s., tak jak mu modrý pták ve vedení kraje poručí, a nas….. zbytek osazenstva, frustrované sestry s perspektivou že je vedení kraje (pod pláštíkem nové a.s.) okrade i o ty mizerné tarify co měly, mladší a střední garnitura lékařů nápodobně.

Já sám už se blížím důchodu a jsem zaměstnán v hygienické službě, ale známých v nemocnicích mám všude mraky a všude je to stejné. Jednou větou: frustrace v očekávání blížící se zlodějny. na pacienta myslí už jen sem tam někdo, a to ještě s myšlenkou, když nás a.s. okrade, tak to tomu okolí dáme za „trest“ vyžrat…

Jitka Horná

Je nás ještě mnoho, kteří si pamatujeme, jak to ve státním chodí. Nikomu nic nepatří a zároveň je všechno všech. Pro mnoho lidí to bylo velmi matoucí - jedněm na ničem nezáleželo a ti druzí si zase přivlastňovali.

Myslíte, že se to nějak změnilo? Navíc je celý systém nastaven špatně. Rozhodně nechci upírat lékařům v nemocnicích právo na zaslouženou mzdu, ale kde nic není… A jsem si jistá, že likvidací lékárníků si zdravotnictví rozhodně nepomůže.

Dr.Varjassy Alexander

Dobře,ale stejně jako privátní lékaři,ať každý nemocniční lékař má určené své limity na léky, indukovanou péči a komplement,bez možnosti vyvinění a povinnost 100% úhrady překročení limitů ze svého příjmu.Myslím si,že takto plamenné řeči by je rázem přešli. Další komentář k výše uvedenému je myslím zcela zbytečný.

MUDr. David Kobza

Jestli jsem dobře pochopil všechny příspěvky namířené proti uvedenému článku. Tak my, lékaři v nemocnicích bychom si s měli vyhrnout rukávy, vzdát se platu a s úsměvem léčit pacienty zadarmo a to málo co bychom tím vydělali, bychom měli dát rozrůstajícímu se vedení a.s. Hezká vize. Konečně se taky v médiích objevil jiný názor, než že všichni lékaři jsou proti ministru Ráthovi a půjdou proti němu zvesela demonstrovat.Nejsou a nepůjdou!

MUDr.Lenka Šepsová,PL NOvý Bor

MUDr.Vedralová je předsedkyní RK ČLK. Na sjezdu 14,1,2006,kdy se volil prezident ČLK,bylo přijato toto usnesení: Sjezd nesouhlasí s regulačními opatřeními danými vyhláškou MZ ČR 550/2005 na první pololetí r.2006.

Sjezd je nejvyšším orgánem. Prezident a další volení zástupci,jimž byly svěřeny pravomoce,se musí usnesením řídit,neb sjezd bude plnění kontrolovat. Zatím všechna vyjádření a činy dr.Kubka jdou proti tomuto usnesení. Z vyjádření dr.Vedralové mám dojem,že jsem nebyla delegátem sjezdu ČLK,ale delegátem kongresu ODSdrtivá většina delegátů,která toto usnesení schvalovala,jsou zřejmě dle předsedkyně LOKu nesvéprávní jedinci, ztroskotanci a zaprodanci ODS, abych použila termínu z Rudého Práva,kteří chtějí tímto usnesením napomoci rozkrádání všeho možného.

Doufám,že se takto nekompromisně bude předsedkyně RK stavět k provětrávání hospodaření ČLK ,zejména, co se týká působení dr.Klimovičové a dr.Ratha v Tempus Medicorum / dle odhadů ČLK ročně „oplaskla“ cca o 6 mil.korun. …..

Tretina.J

V pravidlech pro tuto diskuzi je také věta, že urážlivé a vulgární příspěvky nebudou publikovány. Mám pocit, že tento příspěvek splňuje obě kritéria. Nebo vyjadřuje i názor redakceZdraví.Euro.cz na nemocniční lékaře?

ivana borovková

Proč proboha do všeho pletete politiku? Necháte se tak snadno vláčet názory publikovanými v tisku,co kdo řekl apod.? Vy nemáte vlastní názoropakuji znovusnížení úhrad prak.lékařům ,limity na léky,limity na vyšetření etc!!! a za koho? teda mluví president komory?

to přece nemá s politikou nic společného.A znovu již posté-lékař za práci přece musí dostat odpovídající plat a snad KAŽDY lékař -nejenom lékaři v nemocnicích a nejenom praktici,co to s vami lékaři je?Zatím skoro všechny kroky údajně vedoucí ke zvýšení úhrad praktikům prostě vedou k jejich praktickému snížení - to je prostě neoddiskutovatelný fakt a snadno spočitatelnýchce-li se.

Snížení může být až takové,že prostě nebude možné dál tuto práci dělat-záleží jak si kdo vyhlášku vyloží-tak jaké je to politikum?Vy tomu nevěříte?nebo si myslíte ,že to nám praktikům konečně patří?Smutné.

MUDr.Vlasák

Paní doktorko Vedralová, pokud by takovouto nesrozumitelnou a likvidační vyhlášku napsal ministr za ODS, šel bych proti ní protestovat také. Pokud se včas nepostavíme proti hlouposti, tak si sami sebe nemůžeme vážit.

Pokud nás chtěl MUDr. Kubek zastupovat opravdu všechny, tak měl nyní příležitost to ukázat. Pokud nebude vyhláška zrušena, tak asi nepoškodí všechny, ale řada soukromých lékařů bude ekononomicky zlikvidována. To je ale pro Dr.Kubka zřejmě okrajový problém. Členové LOKu mají jiné starosti, protože vyhláška se jich netýká.

vitek

nestesti teto zeme je, ze se tu lide bavi o politickem spektru v pojmech pravice a levice. od revoluce tu ovsem pravicove strany nikdy nedelaly pravicovou politiku a levicove strany nedelali levicovou politiku. v techto dimenzich si muze uvazovat volic ve velke britanii nebo nemecku. to zaprve.

zadruhe bych rad panu evzenovi, mozkovemu gigantu a znalci ceskeho zdravotnictvi rad napsal. pokud by zde byla pravice a delala pravicovou politiku, nejspise by se splnil sen vsech nemocnicnich lekaru - moci pracovat na sve ico jako kazdy jiny soukromnik. otazkou je, jak casto by musel pan evzen rozbijet doma prasatko, pokud by mu nekdo za jeho vybrany jazyk naplacal na zadek. myslim si dokonce, ze opravdu pravicove lekare by ani nemuselo zajimat, jestli takovy pan evzen si plati nejake pojisteni nebo ne, ale nevidim duvod, proc by se mel takovy ultrapravicovy lekar s nejakou pojistovnou vubec lekar zalamovat. pan evzen by si musel pred vysetrenim a osetrenim vse zaplatit na drevo a pote jit loudit u pojistovny penize nazpet - pro lekare idealni predstava.

bohuzel takto koncipovany system neni krome ameriky nikde realizovatelny a lekarum v nemocnici nezbyva nez loudit u sveho zamestnavatele, aby jim za praci, kterou dostane od pojistoven velmi redukovane zaplacenou, neco dal na vyplatu.

rad se s panem evzou a jeho opravdu chlapackymi nazory osobne seznamim, zvlaste kdyz mi prijde do nemocnice k osetreni a bude svoje nazory behem hospitalizace takto pekne rikat personalu….

takze brzy se uvidime evzo…. nebyt loku, doktora ratha, kubka a ted jany vedralove cesti doktori by stale zustavali pouze oveckami, se kterymi si muze delat zamestnavatel co chce. je jedno jestli komunista pred lety nebo kapitalista dnes.hezky den

Tesař Lubomír

Nedokáži posoudit, která forma vlastnictví nemocnic je správná, podle všech diskuzí mi to připadá jako neřešitelný problém.Podobně bych se rád zastal obou skupin lékařů, opět mi to připadá, že každá má svoji pravdu.

Nechápu ale výkřiky typu Davide, drž se, jsme s tebou…atd. Za žádného předešlého ministra jsem se tak nestyděl, za žádného jsem neměl takové obavy, s čím přijde, s jakou líbivou lží pro veřejnost zase vyrukuje.Stále věřím, že si my všichni ve zdravotnictví zasloužíme takového ministra, abychom se alespoň nemuseli stydět.

martin sedláček

Velmi krátká poznámka k demokracii a projednávaným zákonům. Pokud převody nemocnic v krajích na a.s. schválila jednotlivá zastupitelstva hlasy ODS a KDU, tak je to demokratické. Jediné co je však omlouvá je fakt, že tomu předcházela celospolečenská diskuse a -většinou - také na hodně vysoké odborné úrovni.

Petr M

Evžen ,soudě dle jeho názorů,je zřejmě tupoučká modrá vrána.Pan ministr a prezident komory mají moji plnou podporu a důvěru.9O% nejen lékařů a sester naší nemocnice plně podporuje stanovisko LOK a v žádném případě nesouhlasíme s vyjádřením ODS řízených ředitelů sdružených v AMČN.

Je načase zastavit některá příživnická sdružení,která chtějí z veřejných prostředků ukrojit pro sebe co největší krajíc,bohužel neprávem.Nejnáročnější zdravotní péče se poskytuje v nemocnicích a to by si členové různých spolků,kteří neví co to jsou noční služby a stovky nezaplacených přesčasových hodin ročně, měli konečně uvědomit a ne stále hystericky vřeštět,jak jsou na tom špatně.

MUDr Jiří Kilian

Pro Ing. Charaváta :

Vaše these jsou možná ekonomicky zdatné, nicméně vycházejí z prenmise, že nemocnice jsou placeny spravedlivě a patřičně. To je ovšem Váš zásadní omyl, který zkresluje následné rozvahy. Jestli si vyděláme nebo ne, to by se poznalo asi nejlépe, kdybychom inkasovali za poskytnutou péči přímo od nemocných. Myslím, že bychom si vydělali celkem dost. Jenže je to představa, že doktor musí poskytnout péči kdykoli a za cokoli, třeba i za to, co je dáno státním diktátem.

AČMN je sice organisací nemocnic, ale podívejte so do jejích stanov, abyste pochopil, koho zastupuje. Lékaři - zaměstnanci to rozhodně nejsou, takže nás a naše zájmy tedy nerepresentuje ani trochu. V dané věci spíše stöjí proti nim a média klamou veřejnost, když sdělují, že AČMN zastupuje lékaře nemocnic.

Skočil jste jim tak trochu na slaninu, víte.

Ohledně nemocnic, a.s. , jen tolik, že se mnohdy vyplatí nejprve věci poznat, než se k nim něco poví. Pokud někomu radíte něco o daních, tak o tomsnad také něco víte. O zdravotnictví ovšem píšete docela intuitivně.

Váš článek dokumentuje nekompetenci. Až budou lékaři dostatečně pokořeni, zvednou hlavu a pak si můžete v těch nemocnicích hledat poližéry, kteří Vám možná pomohou od potíží. Možná byste pak rád zaplatil i několikrát tolik, co dnes máte za příliš.

MUDr.Jana Vedralová

Milý Martine Vedrale,

Tvůj dopis mne poučil, potěšil a dovedl k pocitu vděčnosti. Užíváš slova: filozofie nepoctivosti, podvody, lži, mor, ohrožení, hochštapler. Předpokládám, že jsi Gingrichovu příručku propagandistiky nestudoval. O to víc obdivuji Tvou propagandistickou kreativitu. Opírá se o emočně nabitá slova, která nemají vztah ke skutečnosti. Zřejmě Tě navrhnu na Orwellovu cenu, která se v USA uděluje za nejlepší zneužití jazyka.

Pobavení vyplynulo pravděpodobně z nechtěné podobnosti z aktivisty Strany mírného pokroku v mezích zákona. Ten rozmach, ta vzletnost… Přestože máme společné příjmení, jsem vděčná osudu, že jinak spolu nemáme společného nic.


























  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?