Lounská nemocnice nemá peníze na léky

3. 9. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ani včerejší návštěva ministra zdravotnictví Bohumila Fišera v okrese nepřinesla konečný verdikt, zda ministerstvo bude či nebude moci poskytnout potřebných 60 miliónů korun na rekonstrukci stravovacího zařízení Nemocnice s poliklinikou v Lounech. "Rekonstrukci nemocnice nutně potřebuje a mimo tuto opravu je tu celá řada dalších naléhavých problémů, které budeme dále řešit přímo s ředitelem NsP Zdeňkem Stružkou," řekl ministr...


Louny - V současné chvíli ani ministr neví, zda se potřebných 60 miliónů podaří zahrnout do rozpočtu jeho ministerstva pro rok 2002. Ekonomické problémy lounské nemocnice znamenají měsíční ztrátu zhruba za 3,5 miliónu korun, které chybějí ve výkonech, hrazených zdravotními pojišťovnami.

„Nemůžeme platit dodavatelům za teplo, léky a zdravotnický materiál, což znamená každodenní jednání s dodavateli o odložení plateb a sjednávámí platebních kalendářů,“ konstatoval Stružka. Východisko vidí v překlenovacím úvěru ve výši 54 miliónů korun s odkladem plateb. Podle Fišera by úvěr poskytlo ministerstvo financí za předpokladu, že by nemocnice zpracovala vlastní konsolidační program, jehož garantem by bylo ministerstvo zdravotnictví.

„Osobně se zasadím o to, aby pracovníci ministerstva s vedením lounské nemocnice na tomto programu spolupracovali,“ přislíbil ministr.

vvn, Severočeské noviny, 1.9.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?