Mariánskolázeňská nemocnice čelí obvinění z trestného činu

29. 5. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
...Ředitel nemocnice v Mariánských Lázních Richard Folprecht se vyjádřil v tom smyslu, že šetření ještě není uzavřeno, avšak náhlá smrt hospitalizovaného muže nenastala v důsledku zanedbání lékařské péče. "Celá věc je dosud v šetření, zesnulý byl podroben pitvě, jejíž výsledky dosud nejsou známy...


MARIÁNSKÉ LÁZNĚ - Smutný stín vrhla v těchto dnech na mariánskolázeňskou nemocnici náhlá smrt šestapadesátiletého muže, která nastala po dvou hodinách hospitalizace na chirurgickém oddělení.

Jak nám sdělil primář tohoto oddělení MUDr. Richard Hájek, pacient byl přijat do nemocnice v dopoledních hodinách pro náhlou bolest břicha. Ta se jevila jako žlučníkový záchvat a ke zjištění skutečného zdravotního stavu směřovala veškerá vyšetření, se kterými se podle jeho slov ihned započalo.

„Dne 18. května však podala dcera zesnulého trestní oznámení na nemocnici v Mariánských Lázních pro trestný čin neposkytnutí pomoci,“ potvrdila nám včera mluvčí Policie ČR Chebska nstržm. Stanislava Dlhopolčeková. Ředitel nemocnice v Mariánských Lázních Richard Folprecht se vyjádřil v tom smyslu, že šetření ještě není uzavřeno, avšak náhlá smrt hospitalizovaného muže nenastala v důsledku zanedbání lékařské péče.

„Celá věc je dosud v šetření, zesnulý byl podroben pitvě, jejíž výsledky dosud nejsou známy. Muž zemřel po dvou hodinách pod obrazem akutního stavu. Teprve dodatečně jsme se od jeho manželky dozvěděli, že měl anurisma (výduť na aortě), což mohlo způsobit toto náhlé úmrtí. Také se však mohlo jednat o čerstvý infarkt,“ vysvětlil primář Hájek.

Připomeňme, že nemocnice v Mariánských Lázních prochází v letošním roce výraznými změnami, a to jak v novém personálním obsazení, tak i v oblasti poskytování služeb pacientům.

DRAHOMÍRA JOKELOVÁ, Chebský deník, 29.5.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?