Martin Minarovič je novým předsedou představenstva AIFP

18. 12. 2015 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Asociace inovativního farmaceutického průmyslu má nového předsedu představenstva. S účinností od listopadu 2015 se jím stal Martin Minarovič, ředitel společnosti Janssen Česká republika a Slovensko.


Post první místopředsedkyně obhájila Michaela Hrdličková, ředitelka společnosti Biogen, druhou místopředsedkyní se stala Heidrun Irschik-Hadjieff, ředitelka společnosti Novartis.

„Úkolem nového představenstva v příštích měsících bude kromě pokračování v dosavadních prioritách i zintenzivnění diskusí s klíčovými představiteli státní správy, odbornými lékařskými společnostmi a dalšími stranami s cílem navázat užší spolupráci a přinášet pacientům moderní a bezpečné léky,“ říká ředitel společnosti Janssen ČR a SR Martin Minarovič.

Dalšími členy představenstva byli zvoleni:

- Monika Horníková, ředitelka společnosti GlaxoSmithKline,

- Daniela White, ředitelka Novo Nordisk,

- Miloš Živanský, ředitel společnosti Eisai,

- Rong Yang, ředitel farmaceutické divize Bayer v České republice a na Slovensku.

„Členové nového představenstva budou v následujících dvou letech zodpovědní za strategické směřování asociace a za rozvoj projektů, zejména v oblasti zvyšování bezpečnosti léků a zprůhledňování vztahů ve zdravotnictví. Budou také rozhodovat o finančních záležitostech AIFP, přijímání nových členů a dalších otázkách spojených s působením a kultivací inovativního farmaceutického průmyslu v České republice,“ informuje výkonný ředitel AIFP Jakub Dvořáček.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?