Masarykova nemocnice v Ústí obhájila status onkocentra

16. 3. 2012 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem obhájila status komplexního onkocentra. Ministerstvo zdravotnictví jí ho po kontrole prodloužilo do 30. června 2013. ČTK o tom informoval mluvčí Krajské zdravotní, která nemocnici provozuje, Jiří Vondra.


Prodloužení statusu ministrovi doporučila pracovní skupina složená ze zástupců ministerstva, zdravotních pojišťoven a odborníků na onkologickou léčbu, která nemocnici navštívila 2. března. „Je dobře, že došlo na jednání a především na konkrétní posouzení reálného stavu poskytované onkologické péče na místě, a tím pádem i k vyjasnění řady nesrovnalostí,“ řekl ředitel Krajské zdravotní Eduard Reichelt.

Krajská zdravotní status onkocentra pro Masarykovu nemocnici získala v roce 2010 s podmínkou dalších investic a inovací. Podle vedení nemocnice ale některé už splnila, od loňského prosince funguje například požadovaná ředírna cytostatik potřebných pro biologickou léčbu.

Ministerstvo požadovalo také pořízení dalšího přístroje na ozařování, podle předsedy představenstva Krajské zdravotní Radka Scherfera ale nemocnice vystačí s jedním. Nemocnice také plánuje postavit nový pavilon pro onkologii za asi miliardu korun, zatím se ale stavět nezačalo. Podle vedení společnosti zatím nebylo možné tuto investici stihnout, je teprve ve fázi projektu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?