Masarykův onkologický ústav zruší pracoviště v Zahradníkově ulici

6. 2. 2014 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Masarykův onkologický ústav v Brně zruší ke 14. únoru detašované pracoviště v budově městské polikliniky v Zahradníkově ulici. Důvodem je zlepšení komfortu pro pacienty, ale také roční úspora 350.000 korun za nájemné a další služby.


Ambulanci přesune přímo do ústavu, který sídlí na Žlutém kopci 7, řekl novinářům ředitel Masarykova onkologického ústavu Jiří Vorlíček.

Ambulance v Zahradníkově ulici fungovala od října roku 2004. „Důvodem otevření bylo provádění mamárního screeningu (mamografie). Bohužel už se tam několik let nedělá a chybí další metody jako ultrazvuk. Proto musíme mnoho pacientů posílat přímo do ústavu,“ uvedl Vorlíček. Podle něj budou mít pacienti veškerou zdravotní péči pod jednou střechou.

Dalším důvodem jsou peníze. „Za poslední roky se zvyšoval nájem. Tímto opatřením ušetříme ročně zhruba 350.000 korun. Můžeme je částečně použít na ztrátu vzniklou z výpadku regulačních poplatků,“ řekla ekonomická náměstkyně ústavu Marie Kučerová.

„Dalším důvodem je, že jsme pracoviště s mezinárodní akreditací Joint Commission International, která nám ukládá, že musíme garantovat kvalitu péče na stejné úrovni ve všech pracovištích, která pod nás spadají. Na detašovaných pracovištích, kde je vlastníkem jiný subjekt, se to velmi těžko naplňuje,“ dodal náměstek pro léčebně preventivní péči Igor Kiss.

Ambulance v Zahradníkově ulici, kterou za deset let prošlo přes 6000 pacientů, bude fungovat do 14. února. Stěhování začne o tři dny později a 24. února už budou pacienti ošetřováni v Bakešově pavilonu onkologického ústavu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?