MediClinic rozšířila svou síť soukromých ordinací na 140

20. 8. 2010 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost MediClinic po dvou letech na tuzemském trhu rozšířila svou síť na 140 ambulancí, její hlavní část tvoří ordinace pediatrů a praktických lékařů pro dospělé. U lékařů MediClinic je nyní registrováno 108.000 pojištěnců.


MediClinic vstoupil na trh v březnu 2008 a od té doby se stal největším soukromým poskytovatelem ambulantní lékařské péče v České republice. V loňském roce firma hospodařila se ztrátou zhruba 80 milionů korun, ale v polovině letošního roku již podle informací Hospodářských novin měla provozní zisk a řetězec je nyní schopen vydělat si na vlastní provoz.

MediClinic svou síť buduje nákupem praxí lékařů v důchodovém věku, kteří nevědí, komu v budoucnu praxi předají. Lékaři v nich zůstanou v zaměstnaneckém poměru do penze. Firma pak za ně přebere všechny provozní a administrativní záležitosti a sežene za ně nástupce. Kromě pediatrů a praktických lékařů jsou mezi nimi i ordinace specialistů.

Společnost MediClinic podporuje finanční skupina Penta. Patří jí také síť lékáren Dr. Max a diagnostické laboratoře Aeskulab. Kromě firmy MediClinic působí na českém trhu soukromých poskytovatelů ambulantní lékařské péče také společnost Moje ambulance. Ta pacienty láká například tím, že je lékaři v jejích ordinacích ošetří kdykoli i večer a bez čekání.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?