Ministr zdravotnictví se setká s prezidenty odborných komor

2. 10. 2006 9:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministr zdravotnictví Tomáš Julínek se dnes setká s šéfy tří odborných komor - lékařské, stomatologické a lékárnické. Prezident České lékařské komory Milan Kubek ho hodlá na tomto setkání vyzvat, aby nerušil vyhlášku o rámcových smlouvách...


Řekl to ČTK. Vyhláška je vzorem pro uzavírání nových smluv lékařů s pojišťovnami.

Pro prezidenty stomatologické a lékárnické komory Jiřího Pekárka a Lubomíra Chudobu bude dnešní schůzka již druhým setkáním s ministrem Julínkem. Poprvé s ním hovořili před téměř dvěma týdny, kdy je přijal jako členy krizového štábu lékařů, lékárníků a nemocnic. Tehdy se ministr shodl s těmito kritiky svého předchůdce Davida Ratha (ČSSD) na tom, jak řešit finanční krizi ve zdravotnictví.

Na tomto jednání byli i představitelé některých organizací soukromých lékařů, kteří jsou současně členy představenstva České lékařské komory. Souhlasili s představiteli krizového štábu v kritice zákona o neziskových nemocnicích a protestovali rovněž proti vyhlášce o rámcových smlouvách.

Podle Kubka tím porušili usnesení komorového sjezdu, který zavázal představenstvo, aby prosazovalo zákon o neziskových nemocnicích a vyhlášku o rámcových smlouvách.

Julínek v rozhovoru pro Hospodářské noviny 15. září nazval lékařskou komoru zpolitizovanou organizací. Podle ministra by neměli být členy komory lékaři zaměstnaní v nemocnicích, pouze lékaři se soukromou praxí. Představenstvo ČLK týž den odmítlo ministrova slova o zpolitizování lékařské komory.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?