Motol chce být mezinárodní nemocnicí WHO

10. 12. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnicí humanitárního typu nebo také mezinárodní nemocnicí WHO se podle slov ředitele Miroslava Ludvíka může stát Fakultní nemocnice Motol. Ředitele vede k tomuto přesvedčení zkušenost, kterou nemocnice získala při péči o šestnáct vážně nemocných dětí z Iráku...


„Jsem rád, že jsme prokázali, že jsme zdravotnickým zařízením, které může poskytovat lékařskou péči na mezinárodní úrovni. Motolská nemocnice prokázala, že může být Nemocnicí humanitárního typu, která má kapacity poskytovat péči zahraničním pacientům na špičkové úrovni,“ prohlásil Miroslav Ludvík, který se zároveň domnívá, že pomoc iráckým dětem může nemocnici napomoci v její snaze o rekonstrukci.

„Toto byl určitý kamínek, který podporuje naši snahu o rekonstrukci nemocnice, neboť nikde jinde ty děti s výjimkou oddělení popálenin na Vinohradech nemohly být ošetřovány,“ uvedel ředitel.

V motolské nemocnici se léčilo šestnáct iráckých dětí, z nichž patnáct už opustilo Českou republiku. „Není to přehnané tvrzení, když řeknu, že jsme těm dětem zachránili život,“ uvedl primář dětského kardiocentra v Motole Jan Škovránek, jehož oddělením prošlo třináct dětí.

(jp), www.Zdravi.Euro.cz, 10.12. 2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?